2007 / 10 / 27 לא קשה כלל לפענח את כוונות ישראל לקראת אנאפוליס. מבעד לדיון הציבורי מצטיירת הפעם המטרה כמו בעבר: שלום כפוי על הפלסטינים ודחית תביעותיהם: אין נסיגה לגבולות 67', אין חיסול ההתנחלויות, אין החזרת ירושלים הערבית, אין זכויות פליטים. אך בניגוד לפעמים הקודמות של מו"מ ישראלי-פלסטיני הפעם מבחינה ישראל, מעבר להצהרות הפלסטיניות המסורתיות - ברפיון של העמדה הפלסטינית. היא מוכנה כנראה לסגת גם מכמה תביעות הליבה. איך אפשר להסביר אחרת את קריאתה של שרת החוץ הישראלית וראש צוות המו"מ ציפי לבני אל המדינות הערביות שלא להיות "פלסטינים יותר מן הפלסטינים עצמם" והיא תובעת מהם: אפשרו להם להתפשר, אל תציגו דרישות ואל תכתיבו את תוצאות הסכסוך! ההנהגה הישראלית ערה ל"סכנה" שעם כל הרצון הטוב של ההנהגה הפלסטינית לבוא לקראת ישראל, אפילו בבעיות הליבה, היא לא תוכל לעשות זאת אל מול רצון העם הפלסטיני. לנוכח אפשרות זו חוזרת ישראל לדרכיה המוכרות להכשלת כל מו"מ והטלת האשמה על הפלסטינים. היא חוזרת למפת הדרכים ובפרט לסעיף הראשון שתחילה יש להפסיק את הטרור - והרי תמצא טרור פלסטיני איפשהו. ובא לישראל גואל מהסכם בו צריך לבוא לקראת הפלסטינים.
אהוד ברק המנוסה בכל השטיקים והספינים במו"מ ישראלי מול הפלסטינים והטלת הכישלון עליהם ב"אין לנו פרטנר", מעריך שגם הפעם ישראל לא תוכל (ולא צריכה) לוותר לפלסטינים, וכבר עכשיו הוא אומר שהדיבורים סביב שלום בין אולמרט לאבו מאזן הם "אוויר חם" "סופלה".
הפרשנים הישראלים בעלי האמפטיה לעניין הערבי אומרים זאת גם הם, ולעתים אף בשפה מאוד בוטה כמו גדעון לוי ב"הארץ": "מחמוד עבאס חייב להישאר בבית. בתנאים הנוכחיים אסור שייסע לוואשינגטון. גם פגישותיו עם אהוד אולמרט הופכות בהדרגה לעניין משפיל ומבזה לעמו, ששום דבר טוב לא יצמח מהן".
רוב הפרשנים הישראלים מסתכלים בצורה מפוכחת על הוועידה וברור להם שמכאן לא יצא דבר ובוודאי לא שלום. אולי הם לא נחרצים כמו גדעון לוי אך המסקנה שלהם לא שונה בהרבה. לדוגמה אלוף בן כותב ב"הארץ": "תהליך השלום" (המרכאות במקור) הוא המצב המדיני הכי נוח לישראל. די בעצם ההידברות בדרג בכיר בין ישראל לרשות הפלסטינית ובכוונות הישראלית לדון בעקרונות לסיום הסכסוך ובמחוות כמו שחרור אסירים, כדי להסיר מעל ישראל את הלחץ הבינלאומי לסגת מהשטחים ולחדול מהכיבוש.
ולמרות כל אלה זה חודשים רבים יצרו אבו מאזן, סלאם פאיאד וסאיב עריקת את הרושם "שהם הולכים על זה". עריקת בראיון ארוך בערוץ 10 הקרין אופטימיות והסביר שיש סיכוי להסכמה עמוקה בין אבו מאזן לאולמרט בעניין הוועידה. אבו מאזן התנבא באותה רוח. הוא אפילו אמר באחת ההתבטאויות ש"בוש הבטיח לי מדינה פלסטינית".
אבו מאזן יצר גם "אווירה קונסטרוקטיבית" לקראת הוועידה כאשר אמר לעיתונות האמריקאית "כי יש פער בין הצדדים ואני רוצה לגשר על הפער במשא-ומתן". הוא הוסיף גם את סיבות הסכסוך: "הישראלים רוצים ביטחון ואנחנו זקוקים לעצמאות" (ביטאון "זו הדרך", 2/10).
עם כל הכבוד לאבו מאזן שהוא ודאי איש רב זכויות - עדיין לא שמענו הסבר כזה לסכסוך הפלסטיני ישראלי מצד מנהיג פלסטיני. אבו מאזן מקבל כאן לראשונה את הצהרותיה של ישראל שפעולותיה ומדיניותה מודרכים ע"י שיקולי ביטחון ולא למשל של כיבוש או קולוניאליזציה. מכאן ניתן להבין שהיא פועלת רק למען ביטחונה ולא חס ושלום למען קיום הכיבוש. כנראה גם החיסולים, הפשיטות, ההפצצות, כליאת אלפי הפלסטינים כולל מנהיגיה הבולטים, נעשים רק למען הביטחון. וכך גם כבישי האפרטהייד וכך הלאה כל מעשי הדיכוי מוצדקים כאמצעי ביטחון ואבו מאזן נותן לכך לגיטימציה עקיפה... למען הביטחון צה"ל (צבא "ההגנה" לישראל) מחזיק את כל פלסטין בצבת ברזל ופלדה. גדר מסביב, טנקים בעמדותיהם, מטוסים בשמים, ספינות בים. ככה זה כאשר ישראל מוּנעת מהשאיפה לביטחון.
את/ה תוהה לעתים כיצד תתנהל לה אותה הוועידה שם באנאפוליס בשעה שמדי יום יגיעו אליה הידיעות על עוד חיסולים והריגת מבוקשים. ומה יעשו הנציגים הפלסטינים כאשר תתבצע "הפעולה הגדולה" (הפלישה לעזה) עליה רמז אהוד ברק בימים אלה, את/ה תוהה גם כיצד שאיפת הביטחון הישראלית המוכרת ע"י אבו מאזן תשמש בסיס לדיוני הוועידה. אף כי לא כל כך קשה לתאר איך תיראה מפת המדינה הפלסטינית לפי מתווה של ביטחון ישראלי.
שלום בלי חמאס?
האם אפשר להגיע לשלום כאשר העם הפלסטיני מפולג? כאשר חלק גדול ממנו כלוא בעזה ואינו שותף למו"מ על גורלו? כיצד ניתן לדבר על שלום כאשר הממשלה החוקית אינה שותפה לה, כאשר הממשלה החדשה של אבו מאזן איננה נהנית מרוב בפרלמנט הפלסטיני. כיצד אפשר להתעלם מן הממשלה בראשות החמאס אשר נבחרה בדרך הדמוקרטית ביותר והיא בעלת לגיטימיות מלאה? כיצד אפשר לנהל מו"מ כאשר עזה מוחרמת ונצורה, מוכרזת כ"טריטוריה עוינת" ואילו הפרטנר האמריקאי רואה בחמאס ובמוסדותיו ארגונים טרוריסטיים? לא ניכנס כאן למאבק המר בין הפתח לחמאס אך ברור דבר אחד, אי אפשר לדבר על שלום עם הישראלים כאשר אין עוד שלום בתוך המחנה הפלסטיני. איחוי הקרע הוא צעד ראשון ותנאי למו"מ עם ישראל. ולמרות כל אלה אומר אבו מאזן, שוב באוזני האמריקאים, "כי אינו מתכוון לנהל מו"מ עם ראשי החמאס" וזאת למרות שאלה הציעו לא פעם הידברות עם הפתח. אכן אבו מאזן הוסיף שהתנאי המוקדם הוא החזרת המצב בעזה לקדמותו. אך האם החזרת המצב לקדמותו כולל גם הכרה בממשלה הנבחרת של הפלסטינים? או האם יש להאמין לדברי כתב כה אמין כמו דני רובינשטיין מ"הארץ" שכתב: "נוצר מצב שבו פעילי פתח בגדה המערבית מחכים שמדינת ישראל וצה"ל יעשו בעבורם את העבודה המלוכלכת של דיכוי וחיסול חמאס בעזה" ("הארץ", 2/7/07). אפילו זה לא בהכרח תואם את האינטרס הישראלי - ישראל וארה"ב יכולות לחיות ואולי אפילו להעדיף חלוקת פלסטין לגדה ועזה ולקיים את המצב הקלאסי של הפרד ומשול כמצב קבוע או לפחות רב שנתי.
מתווה אמריקאי
ועידת אנאפוליס המתוכננת ע"י האמריקאים היא חלק מתוכנית אמריקאית רחבה הרבה יותר. הפרטים של התוכנית לא גלויים עדין - לא ידוע אם ארה"ב תסית את ישראל לצאת נגד סוריה או איראן, אם היא עצמה תעבור מאיומים וסנקציות נגד איראן, להתערבות צבאית ישירה כמו בעיראק, אך האיום בסכנת מלחמת עולם שלישית מראה על החומרה וגם על ההרפתקנות בעלת הקבלות של ממשל בוש. (הסיכויים שהדמוקרטיים יעצרו תוכניות אלה הם קלושים אם להאמין לרוב הדיווחים העיתונאיים המגיעים משם). אולם הקווים הכללים הם די ברורים; ארה"ב רוצה לשמור על ההגמוניה העולמית ואפילו להרחיבה. למזרח התיכון העשיר בנפט (על חשיבות הנפט בתוכנית כזו פורסמו לאחרונה מאמרים מאירי עיניים) והחשוב מבחינת דרכי התחבורה וערכו האסטרטגי נודע תפקיד חשוב במסגרת תוכנית זו. אנאפוליס היא כמובן חלק קטן אבל חשוב. מטרתה ליצור לגיטימציה אמריקאית בעיני העמים הערביים ודעת הקהל העולמית כמשכינת שלום. הכנעת איראן ו"האיסלאם-פאשיזם" מוצג כחלק חשוב בכך. ישראל ממלאת בנאמנות את תפקידה כבעלת ברית אמריקאית ולמרבה הצער גם בחדווה. עצמאות אמת עבור פלסטין אינה חלק של סדר יום זה. עד כה התנועה הלאומית פלסטינית נתפסה כמנוגדת לתוכניות אלה וכחלק של מחנה אנטי אימפריאליסטי עולמי, כלום החליט הפתח לנטוש מקום מכובד זה? כאשר בתמורה יקבל את הכנעת החמאס ואולי (ספק גדול) משהו גם מישראל?
לגבי השמאל הפלסטיני ולגבי השמאל הישראלי ניצבת השאלה, האם משום ההתנגדות (המובנת) לחמאס השמאל יתמוך בהשתלבות הרשות הפלסטינית בתוכניות אלה או דומות להן? האם השמאל יעצום עיניו ויתמוך באבו מאזן בכל הדרך לאנאפוליס? גרסה להדפסה | שלחו לחבריכם | הוסיפו למועדפים
2007 / 10 / 27 שם המגיב/ה: כרגיל | כרגיל הפלשתינים יציגו את תביעת המקסימום - השמדת מדינת ישראל, כמשהו מינימלי, יתפלאו שהם לא יקבלו את זה ואדון אמיר ימשיך לבכות על מר גורלם. הם יכלו לקבל מדינה בשנת 1936 וסרבו. יכלו לקבל מדינה יותר קטנה בשנת 1947 וסרבו. הם יכלו לקבל מדינה יותר קטנה בשנת 1967 וסרבו. הם יכלו לקבל מדינה יותר קטנה בשנת 2000 וסרבו. הם יכולים לקבל מדינה יותר קטנה בשנת 2007 והם יסרבו. בשנת 2100 כשאף אחד לא ירצה לשמוע יותר על סרבני השלום הפלשתינים מר אמיר ימשיך לבכות על מר גורלם. אפשר גם אחרת אבל האם לפלשתינים יש אומץ להגיד שהם רוצים מדינה לצד ישראל ולא במקומה? |
2007 / 10 / 27 שם המגיב/ה: עופר נ. | מגיבים כמו "כרגיל" טובים להעלאת המורל, מפני שכתיבתם כאן מעידה שיש קהל קוראים נרחב למדי לאתר. |
2007 / 10 / 27 שם המגיב/ה: חיים ו. | מעניין מתי יגיע הרגע בו נציג משמעותי מה"שמאל" הרדיקלי הישראלי יקרא לאבו מאזן "בוגד". במאמר הזה מר אמיר אמר הכל מלבד זאת, אולי במאמר הבא.
|
2007 / 10 / 27 | מעניין לבדוק את מידת פתיחותם של ערוצי התקשורת והאתרים הלאומנים-ימנים-קיצונים-פשיסטים הישראלים ואם היו אלה נותנים במה למגיב מהשמאל [הרדיקלי] שהיה מעלה באתריהם עמדות מנוגדות תכלית ניגוד לעמדות המוצהרות של עורכיהם [כפי שעושים זאת המגיבים המסתתרים מאחורי הכינויים: "כרגיל" ו-"חיים ו."], וכפי שמאפשר זאת אתר "הגדה השמאלית"? |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: לניצן אביב | תרגע. הצנזורה באתר זה הרבה יותר קטלנית מאשר באתרי הימין. באתר ערוץ 7 אני מגיב הרבה יותר בחריפות מאשר כאן וכמעט לא קורה שמשמיטים תגובה, משהו כמו אחת מעשרים. לעומת זאת למרות שכאן אני כמעט תמיד מציין רק עובדות הרי שבערך שתים משלוש תגובות מצונזרת. אלה שלא מתאימות לקו הרישמי כמובן, כאילו שסטלין עדין לא מת |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: אודי | הטענה השמאלית, כביכול, הנוגעת להכרה ישראלית בחמאס כ-condition sine qua non- של כל הסכם שלום עם הפלסטינים נראית לי מוטעית ומזיקה. הדרישה של השמאל הישראלי, להבדיל מזה הפלסטיני, צריכה להיות מנוסחת באופן עקרוני כהכרה בזכות הלאומית הפלסטינית כפי שהיא באה לידי ביטוי על ידי נציגיו הנבחרים. מדבריו של שמואל משתמע שממשלת ישראל כבר הכירה בפתח ובחצי העם הפלסטיני בגדה ומה שנדרש ממנה עדיין הוא להכיר גם בממשלת החמאס. צריך לומר את הדברים באופן חיובי, כלומר, לברך על הנכונות של אולמרט להכיר בממשלת אבו מאזן-פיאד אולם בד בבד לבקר אותו על כך שאין בפגישות הללו הכרה אמיתית בזכויותיו של עם הפלסטיני ושעליו לעשות את כל המהלך הנדרש כדי להגיע להכרה ולשלום אמיתיים, לא פחות ולא יותר. הטענה השמאלית המתמקדת בחמאס נראית לי על כן כמוטעית ואפילו מזיקה כיוון שאין זה בשום אופן ענייננו לנקוט עמדה בניגוד הפנימי בין פתח לחמאס.עמדה שמשתמעת ממנה תמיכה בעמדה של חמאס ואגב כך גם התייחסות לאבו מאזן כמשתף פעולה וסוכן אמריקאי- ישראלי.
הניסיון של אנשי שמאל ישראלים היושבים בתל אביב, ירושלים או לונדון להיות יותר פלסטינים מהפלסטינים נראה לי פתטי ולא ראוי.
|
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: רמי | הגיוני וחכם מצד אבו מאזן להציג את ישראל כמדינה שבאופן לגיטימי מעמידה את המחלוקת עם הפלסטינים על עניין הבטחון, לאמור, אנו רוצים עצמאות (בשטחי פלסטין!) ואתם רוצים בטחון (בשטחי מדינת ישראל החוקית מלבד ירושלים המזרחית שהיא פלסטינית). ראשית, זו אכן המחלוקת בין העמים (בשונה מהממשלות והימין הקיצוני היהודי (שהוא אכן חזק ואלים ורצחני, אבל בכל זאת - מיעוט!). שנית, העמדה כזו של המחלוקת כשאינה נתקלת בתגובה מידית השוללת אותה, מהווה הודאה מצד ממשלת ישראל. אכן, על הצורך בבטחון אפילו שמאלני רדיקלי כמוני אינו מוותר. לעומת זאת הוא כן מוותר על כל שטחי ירושלים המזרחית וכל שטחי הגדה המערבית. |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: מבקר קבוע | הפלסטינים זקוקים לאפוטרופוס או פטרון?
למה אתם צריכים להידחף ולהעלות אותם על עץ שממנו אולי לא יוכלו לרדת?
חלק ניכר מהסיבה שהסיכסוך נסחב כל כך הרבה שנים זה שכל מיני שוחרי-טוב לכאורה הפכו את ההתעקשות על דברים לא הגיוניים לעניין של עיקרון ו"כבוד".
אולי יותר חשוב לאפשר לאנשים לשקם את חייהם במקום לתקוע אותם עוד עשרה דורות במחנות פליטים בשם "הצדק"? |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: למגיב לניצן אביב |
ממש לא מובן למה יצנזרו אפילו תגובה אחת שלך מתוך 20 באתר של ערוץ 7.עליך להתלונן!
|
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: חיים ו. | לניצן,
שמי באמת הוא חיים, שם משפחתי וענונו. ומכאן די סביר להגיע לחיים ו. זה "כינוי" בערך כמו ש"ניצן אביב" זה כינוי.
בכל מקרה אני אף פעם לא מופתע מהנטיה ה"השמאלית" להשתקה של דעות אחרות, כתבתי כאן לא פעם שהעדות הטובה ביותר נגד המרקסיזם הם המרקסיסטים. צריך רק לקרוא את המאמר כנגד דב חנין שנכתב על ידי משהו המתכנה אבינועם ראובן ולהבין מדוע זו לא קלישאה שחוקה אלא אמת מדכאת.
|
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: אורלינג לעופר (השני מלמעלה) | יש לי הצעה אלטרנטיבית לאופן שאתה רואה את הדברים. במקום להניח שיש קהל קוראים נרחב למדי לאתר, תנסה לחשוב שאולי פשוט גם בין קוראי האתר (המצומצמים) אין מספיק אהדה לאג'נדה של שמואל אמיר, ואין לי ספק שהמגיב הראשון, שאליו התייחסת, הוא לכל היותר מרצניק טוב (כמוני) ואני אומר את זה לפני שיתחיל המטר של "להעיף אותו ל-YNET" ואיני מעלה את זה רק מהסיבה שאני מוצא את עצמי מסכים איתו, אלא כדי שלא תטעה להעדיף את המורל על פני המציאות - שבה, שוב, שלילת ישראל ושמאל אינם הולכים יחד, whatsoever.
אורלינג |
2007 / 10 / 28 | לחיים ולחבריו הטובים: נו, בהתחשב במספר אלפי ההודעות, שנמחקו לי / גרמו לחסימתי, באתרים כגון "האייל הקורא" השינויניקי הקיצוני וקומונות-הימין ב"תפוז" (שם העזתי, רחמנא-ליצלן, להביע זעזוע וגעל-נפש, ממעריצי יגאל עמיר...) - הייתי אומר, שהצנזורה שם, היא הרבה הרבה יותר חריפה, פשיסטית ונוקשה, מאשר זו שבכאן. והאמינו לי - אני ממש, אבל ממש!!!!, לֹא חבר ולֹא אוהד, של אנשי מערכת "הגדה"....נַהֲפֹךְ-הוּא.
לאודי - "הכרה בזכות הלאומית הפלסטינית כפי שהיא באה לידי ביטוי על ידי נציגיו הנבחרים"... נו, יפה מאד!! נציגיו הנבחרים, של העם הפלשתיני, הם אסמעיל הנייה וחבריו. רע לך איתם? וואללה. גם לי. הם מעוררים בך תיעוב וגעל? וואללה. גם בי. עדיין, לסרב(!) להידבר עמם ולמנות(!!) להם, ממשלה חילופית, של סמרטוטים קוויזלינגיים הנוחים למערב (קרי: למק'דונלדס), הוא צעד אשר אינו יכול, בְּשׁוּם-פָּנִים-וַאֹפֶן, להיות מקובל על מישהו, המתיימר, אפילו, להיות איש-שמאל...
ול"מבקר קבוע" - מדוע זה מטרידך כל-כך, שיש ישראלים, התומכים בזכויות לפלשתינים והמנסים לעודדם, שלא להיכנע לבריונים, כג'ורג' דבליו, אהוד אולמרט, אהוד ברק, שאול מופז וכמוך? |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: עמי | לפי מיטב זכרוני, אנחנו, הישראלים, כובשים את השטחים שבהם חי העם הפלסטיני.
באיזו זכות אנו משיאים עצות וקובעים לפלסטינים, מה צריכה להיות עמדתם.
אבו מאזן ידרוש מה שימצא לנכון לדרוש. ואנשי מחנה השלום הישראלים, צריכים להסתפק בדרישה ממשלת ישראל לסיים את הכיבוש בהקדם.
|
2007 / 10 / 28 | שתי הערות:
למגיב עלום השם:
נו טוב, נרגעתי, ביחוד שהנך כותב שאתה מגיב בערוץ 7 [ערוץ 7 ???] ביתר חריפות...
..." כ-מ-ע-ט תמיד מציין עובדות" דגש על כמעט, על כך אפשר להתווכח.
ובאשר לאותו ערוץ 7: כנראה ששם באמת, היטלר, גבלס, מוסוליני ופרנקו עדיין חיים, אם נתייחס לממשיכיהם שם, המחרים-מחזיקים אחריהם.
וכפי שמישהו כבר הקדימני והגיב: "עליך להתלונן!"
ולחיים וענונו:
למה להסתיר שם מכובד כשלך?
אני דוקא מכבד ואוהד את וענונו על גילויו האמיץ [ומקוה שגם אתה].
אשר לשמי: זהו שמי ואיננו כינוי.
ובאשר ל"קלישאה, אמת שחוקה" וכיוצא באלה.... מה לי ולמילים של בליסטראות? |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: רמי הוד | צודק עמי בכל מילה ועל גישת כותב המאמר נאמר אוריינטליזם בריבוע.הפוך על הפוך קלאסי.
אבו מאזן אמר שהישראלים צריכים ביטחון??? אבוי לאזניים שכך שומעות שהרי תושבי שדרות חיים בביטחון מלא וכל תחושה אותנטית של חשש ופחד מצד תושב ישראלי אינו אלא מניפולציה להנציח את הכיבוש. פקה פקה פקה פקה.
אבוי לאבו מאזן אם יוותר חלילה על זכות השיבה במסגרת הסדר קבע ( ברור שישראל אינה מוכנה להסדר קבע והוגן, גם ללא זכות השיבה, אך נניח לצורך הדוגמא)!! קומץ סהרורים ישראלי רדיקלי יעוט עליו ויאמר-אתה לא מייצג אותנו! אה סליחה..לא מייצג אותם, אתה העם. ואם יאמר העם שהוא מסכים להסכם יאמר הקומץ-העם לא מבין מה הוא באמת רוצה. |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: רמי הוד | ללא קשר להתנגדותי המוחלטת למצור הפושע, לניתוק החשמל, לסרבנות להידבר עם חמאס, שהוא בעיני עונה במדויק על ההגדרה טרור ולכיבוש על כל צורותיו הפיסיות והפשיות:
צודק עמי בכל מילה ועל גישת כותב המאמר נאמר אוריינטליזם בריבוע.הפוך על הפוך קלאסי.
אבו מאזן אמר שהישראלים צריכים ביטחון??? אבוי לאזניים שכך שומעות שהרי תושבי שדרות חיים בביטחון מלא וכל תחושה אותנטית של חשש ופחד מצד תושב ישראלי אינו אלא מניפולציה להנציח את הכיבוש. פקה פקה פקה פקה.
אבוי לאבו מאזן אם יוותר חלילה על זכות השיבה במסגרת הסדר קבע ( ברור שישראל אינה מוכנה להסדר קבע והוגן, גם ללא זכות השיבה, אך נניח לצורך הדוגמא)!! קומץ סהרורים ישראלי רדיקלי יעוט עליו ויאמר-אתה לא מייצג אותנו! אה סליחה..לא מייצג אותם, אתה העם. ואם יאמר העם שהוא מסכים להסכם יאמר הקומץ-העם לא מבין מה הוא באמת רוצה.
ללא קשר להתנגדותי המוחלטת למצור הפושע, לניתוק החשמל |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: ד. ש. יובל | אחת שתים שלוש - אני אחשוורוש.
בתוקף היותי אחשוורוש המולך (מטעם עצמי) מקינג דיוויד ועד גשר המייתרים אני מכריז על נכונותי לגשת למשא ומתן באנאפוליס בתנאי המינימום הבאים:
1. החומה שמסביב לשכונת רסקו תתחשב גם במרקם החיים של התושבים וגובהה לא יעלה על 30 מטר.
2. יתקיים מעבר בטוח בין שכונת גבעת משואה לקרית היובל, וזאת בהתחשב בצרכי הביטחון.
3. כביש בגין יוסיף לשמש רק את תושבי גבעת מרדכי וסנהדריה. שאר התנועה באיזור בכפוף לטוב ליבה של מנהלת התיאום והקישור.
ועכשיו, ילדים, כל אחד יכול להכריז על עצמו "יושב ראש" או "נשיא" של "רשות לאומית" ולהכריז על נכונותו לוויתורים. ושאף אחד לא יעז להתערב לנו - אנחנו מקימים כאן מדינה עצמאית! |
2007 / 10 / 28 שם המגיב/ה: חיים ו. | לדניאל, אני מעולם לא ביקרתי את מדיניות הצנזורה בגדה"ש, אני בקרתי את אלו שמבקשים להפוך את הגדה"ש לפרבדה. בהסטוריה הלא קצרה שלי כאן(כמעט מהחודש הראשון להעלאת האתר), מחקה המערכת מספר מצומצם מאד של הודעות ששלחתי ובחלק לא מבוטל ממקרים אלו לא ממש הצטערתי על כך, שכן ההודעות היו די נבזיות(יוצא לי לפעמים), יותר מכך ישנם מקרים כמו של מוני יקים למשל שלדעתי קיבל חירות יתר, אבל זו רק דעתי.
|
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: אודי | דניאל- לא ברור לי היכן מצאת בדברי סרוב להכיר ולדבר עם הניה ומשעל-נציגיה הנבחרים של חמאס?הטענה שלי מכוונת בדיוק לתל אביבים מהסוג שלך שמאמינים שזהו ענינו של השמאל הישראלי לקבוע ולהחליט מי הוא קוויזלינג ומי נציגו "האמיתי"של העם הפלסטיני.עניינו של השמאל הישראלי כאן ועכשיו איננו לחלק ציונים לפלסטינים אלא לשכנע את הציבור הישראלי שיש להכיר בעם הפלסטיני ולסיים את הכיבוש.לשם כך, צריך,כאמור, לתבוע מממשלת ישראל להכיר באופן עקרוני בעם הפלסטיני ובעצמאותו ואגב כך להכיר גם בנציגיה של חמאס. |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: זוגמכן: מלוא כל | מלוא כל הארץ בגידה. בעידן זה זודיאק מתקרב לסיריוס, הבגידה מואצלת בקרינה קוסמית, והשנאה גוברת, בבחינת מצוקים על אראלים. עבאס בוגד בעמו, החמאס בוגד במהפכה העולמית שכן אינו חילוני, וכל הקורא וכותב בגדה בוגד בעמו. הזוגיות שוב אינה נישמרת, ואשתך מצמיחה לך קרניים.אבל זאת לזכור, לירדן שתי גדות, בקרוב ליל הסכינים הארוכות. |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: מבקר קבוע לדניאל | מה שמטריד הוא שיותר משזה נראה "עידוד" זה מזכיר "דחיפה".
|
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: שמואל אמיר | למגיבים,
אני מצטער שרוב התגובות למעלה לא עוסקות כלל בתוכן המאמר. טענת המאמר היא שאבו מאזן ואיתו הפתח נוטשים את דרכם ההיסטורית של התנגדות לתכתיב ישראלי - אמריקאי ופונים לפיוס והשלמה עם אלה. השאלה היא עם גם השמאל, ישראלי כפלסטיני, חייב להשלים עם זאת. קיוויתי, ועודני מקווה לתגובות של אנשי השמאל שבין הקוראים לשאלה זו. לי נדמה שזו כעת השאלה המרכזית ואפילו גורלית עבור השמאל.
ש.א.
|
2007 / 10 / 29 | שמואל, מדוע זו שאלה גורלית עבור השמאל?
גם אם נניח שיחתם הסכם שבו אבו מאזן והפת"ח ינטשו את דרגם ההיסטורית של התנגדות לתכתיב הישראלי וישלימו עימו, במה יפגע הדבר באג'נדה של השמאל העיקבי?
האם תוכל להסביר? |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: צלחת מעופפת = kooloindos@walla.com | צלחת מעופפת = kooloindos@walla.com |
2007 / 10 / 29 | באמת אינכםן מביניםות???
אין לכםן שום בעיה עם זה, שישראל מכתיבה לפלשתינים, עם מי היא מוכנה לדבר ועם מי לא, מי ימשול בהם(!!) ומי לא, עם זה שסלאם פיאד ואבו-מאזן, הם לא יותר מאשר בובות-חוטים ישראליות-אמריקניות, המצייתות לכל הוראה מירושלים (המערבית) ומוושינגטון והמועכות, בינתיים, את כל שרידי התנגדות בני-עמן, עם זה שמיליון וחצי בני-אדם, גוססים בעזה, רק כי לרייך הציוני, מתחשק להענישם(!!) על בחירתם בבחירות הדמוקרטיות ב-2006... עם כל זה, אין לכםן ולו שמץ של בעיה?!? |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: לדניאל | מליון וחצי בני האדם הסובלים בעזה, סובלים לא על שום בחירתם בבחירות הדמוקרטיות ב-2006, אלא משום שנבחריהם בבחירות הדמוקרטיות ב- 2006 מתעקשים לירות קסאמים מדי יום על שדרות ובנותיה.
הם בחרו - נבחריהם עושים כך, הם לא עושים דבר למחות בעדם, ולא עושים דבר למנוע אותם - אז כן, הם סובלים. |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: JDH | לרייך הציוני אכן מתחשק להעניש את תושבי עזה על בחירתם בחמס שהרי קסאמים על שדרות זה זכות לגיטימית של כל עם(גם אנחנו עשינו את מרד גטו ורשה) ואין שום הצדקה לאף אחד להגן על אנשים מן העם שלו במיוחד אם הם גרים בשדרות והם ספרדים או צ'חצחים
ולמה לעזאזל אתה כל כך נחלץ לעזרתם האידאולוגית אבל להטיף להם מוסר(למשל לומר להם להפסיק מייד לירות על הדרום) אתה לו מסכים כי אתה נאור ומתעסק עם החלק שלך ולא עם שלהם
די לפטרונות ולצביעות! |
2007 / 10 / 29 שם המגיב/ה: מיכאל לאמיר | אמיר היקר,
הצגת את שאלתך באופן ברור: מה על איש שמאל רדיקלי להחליט לעשות בשלב זה? למעשה, באיזו עמדה לנקוט? אתן לך מידע נוסף להחלטה, שאולי לא תוכל לקבלו מאדם אחר:
ראשית, דברים ידועים לך, עמדת החמאס כפי שהודגשה ב-16 אוקטובר: נכונות למו"מ עם ישראל, צורך בהכרה בזכות השיבה, ונכונות ישראל לנסיגה מהגדה
--- קישור ---
יש לשים לב שבניגוד לפת"ח, החמאס ישרים והגונים כסרגל, ומדברים באופן פתוח וכן. אין כאן גישה מניפולטיבית כלל. הפת"ח לדעתי ראו בבני שיחם, אנשי השמאל הציוני, נוורוטיקנים ואנשים חסרי יושרה, באנשי אוסלו הם ראו נוורוטיקנים מתפלפלים באורח תלמודי-משפטי. קצת בזו להם וקצת מכרו להם פנטזיות, והרבה חומוס וכבש, וגם 5000 דולר ליד בכל ביקור בטוניס. הפת"ח להתרשמותי הם קצת אנטישמיים, גם כאופן שיח entre nous עם גורמים במערב, (וגם כלפי האוכלוסיה הנישלטת על ידם), להצגת "סבלם מהיהודים" - דבר יפה לקבלת קרנות. ישראלים המתרועעים איתם מחקים זאת, אך אני רואה בישראלים אלה, גם פקידים של משרד החוץ הישראלי, ללא קשר אם הם במאים כאודי אלוני, או אנשים כביילין. זה מצב מוזר, פרדוקסלי, מפוצל, גם פקיד ממסד ישראלי, וגם בעל מצג אנטישמי, וגם קריצה לחברים בתל אביב.
גישה זאת אין לחמאס, אנשים דתיים והגונים. הפת"ח יונק היסטורית אולי מהנאצריזם החילוני, שבחסותו נולד, אך זה היה פעם. בינתיים הפת"ח הפך למנגנון, ויש כמובן את תפקיד שליח ארה"ב וה-CIA, ברוח החונטה באלג'יר, וברוח אנשים כדחלן. האם הפת"ח מזדהה עם תפקיד זה? זו הטרגדייה של הסכסוך, הפת"ח נידחף יותר ויותר לתפקיד זה (בפרט עם התגברות החמאס), הם מאמינים שרק כך יוכלו להשיג משהו לעמם מהכוחות החזקים כאן, ישראל ואר |
2007 / 10 / 30 | מיכאל, אודה לך אם תשיב על השאלות הבאות:
האם קראת את מצע החמאס?
כיצד מתיישבת העובדה שפרק שלם בסיפרו של אורי מילשטיין, הפילוסוף בגרוש שהשקפותיו פאשיסטיות נכתב על ידך? |
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: מיכאל לפרובוקטור הפאשיסטן: פנקס שרות האיפריאליזם | אני מתעניין בהסטוריה צבאית ועוסק גם באנאליזה פסיכולוגית של מצבי יום יום, של האדם הממשי, בבחינת היותו כמוני וכמוך (טוב, אולי הגזמתי.. לא כמוך..), וגם בהיסטוריה פוליטית-כלכלית. ומכאן טיבעי ששאבתי מידע והשראה מסויימת החוקר ההיסטוריה מילשטיין (הסבור כמוני, שהבודהה נימצא בפרטים הקטנים, ולא בהכללות הוליסטיות, העשויות להיות עילה לחמיקה מעבודת מחקר מייגעת לפעמים תוך הפשלת השרוולים. אגב, ההיסטוריוגרפיה החדשה היא בדיוק בגישתו של מילשטיין, למשל אודות ההיסטוריה במיקרו של פועלי מפעלי סימנס). וכך כתבתי כאן את מה שלא ידוע כמעט לציבור, אודות מלחמת ששת הימים,
קרא וראה את הפרק שכתבתי, ברשימה 10 במוסף לכתבתי:
ישראל כשכירת החרב של האימפריאליזם ותפקיד הימין המטורף בישראל. המלחמה הראשונה בשרות האימפריאליזם, בלוויית צילומים נדירים. ועוד.
--- קישור ---
|
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: לשמואל אמיר | השתלטו כאן על האתר מגיבים לא רציניים הממלאים את כל הדפים בהזיות כך שדיון שמאלי רציני יטבע כאן במלל אינפנטילי לכן נצטרך להסתפק במאמרים בלבד |
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: מבקר קבוע לדניאל | מליון וחצי בני אדם גוססים בעזה? גוססים?
המורה שלך לחיבור לא הסביר/ה לך ששימוש בתיאורים מופרכים מקעקע את האמינות של טענתך?
בכלל, הדור הזה נגוע במחלת ההפרזה. כל דבר הוא מהמם! מדהים! בלתי נתפס! אושוויץ! השמדה! היטלר! טבח!
אחמד לא אכל ביצה בארוחת בוקר? רצח-עם ורעב המוני!
פטמה לא יכולה לצאת לשוק בכפר הסמוך? מחנה ריכוז!
מוחמד פוצץ בית-קפה על יושביו? הנאצים בפתח!
אנשים - קצת פרופורציה.
מה שנחוץ זה לקבוע יום אבל גלובלי לאנדר-סטייטמנט.
|
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: מושון למיכאל | החמאס "אנשים דתיים והגונים" ואחמדיניג'אד גם כן.
טוב לראות את הנסיונות הנואלים שלך לקשר פונדמנטליסטים מסוכנים לתכונות כמו הגינות וחביבות.
זו צביעות לשמה! מדובר באנשים שמפעילים משטרים ראקציונרים מסוכנים ותומכי טרור.
כרגיל אצל הקצה ההזוי של שמאל אתה מיד מחבב כל מי שהוא אופוזיציה לאימפריאליזם האמריקאי-ישראלי ללא כל יכטולת לבקר אותו באופן אובייקטיבי.
לכן תמיד תישאר בקצה ותמיד תישאר הזוי,
הצלחת כבר לשכנע מישהו? אני מסופק, סביר להניח שגרמת לשמאל בישראל יותר נזק מתועלת. |
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: דורון | לפעמים האמת היא כל כך ברורה, עד שקשה להסתיר אותה. נכון, איסמעיל הנייה וממשלת החמאס הם ההנהגה הנבחרת של הרשות הפלסטינית, אבל את מה שקורה כעת הם בישלו בעצמם. תנו לי להזכיר לכם כמה דברים שלטעמי לא נאמרים מספיק:
1) לא יעלה על הדעת שממשלה נבחרת בגוף דמוקרטי תחזור בה מהחלטות יסוד של ממשלות קודמות. הרשות הפלסטינית כבר הכירה במדינת ישראל, וההמנעות של החמאס מהכרה בישראל היא בגדר דבר שלא ייעשה. אנו אנשי השמאל, המתון והרדיקלי, נזדעק במידה והנהגה נבחרת בישראל תחזור בה מהכרתה בזכותו של העם הפלסטיני למדינה ותשוב לרטוריקה הישנה של "ירדן היא המדינה הפלסטינית". לא יעלה על הדעת שבכל פעם שהפלסטינים יבחרו הנהגה חדשה נצטרך לשאת ולתת איתם על עצם זכות קיומנו.
2) החמאס בידל את עצמו מהגדה המערבית על ידי מעשי אלימות נפשעים שאין להם כמעט אח ורע, אפילו באזורינו. זה היה מהלך פנים פלסטיני, שאפילו שיחות חוזרות ונשנות במכה בתמיכת כל הנהגה ערבית באיזור לא הצליחו למנוע אותו. אבו מאזן מינה את ממשלת פיאד וזוהי זכותו. מי אנחנו שנאמר האם הם בובות?
|
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: מיכאל למושון: פגשת? | פגשת אותם? אני פגשתי מוסלמים דתיים, המזדהים למשל עם התנועה האיסלאמית. אנשים יוצאים מהכלל, נעימים, חכמים, חמים, צנועים, משפחתיות מלבבת, חמה. הומור נעים. כמוך, רק שכנראה יותר טובים. בלי קומבינות, בלי רשע, סקרנים, עם תובנות אנושיות. כמו מסג' לנשמה לעיתים. התאור שאתה מביא, הוא ההפך הגמור מאלה.
משקרים לנו, ישראבלוף. |
2007 / 10 / 30 | בסדר, קראתי את תגובתך לדברי.
מה עם תשובה לשאלתי השניה? |
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: למיכאל | אני פגשתי אותם. אנשים נחמדים ונעימים. סקרנים (כשזה נוגע לחקר של הקוראן), פלורליסטים (רק אנחנו נשלוט כאן), ליברלים (הם פשוט לא עומדים במבחן כי אין הומואים באיראן למשל), אמינים (הבט מה קורה בניהול הכספים ברשויות הערביות), נחמדים (אוקטובר אומר לך משהו?),משפחתיות מלבבת (כל עוד האישה לא מפריעה יותר מידי והבן דוד מסכים להתחתן עם הבת),בלי רשע (נו באמת...)..מיכאל אתה פשוט מצחיק... |
2007 / 10 / 30 | מיכאל שלום,
תודה על תשובתך בקשר לשאלתי הראשונה.
מה עם התייחסות לשאלתי השנייה (מצע החמאס)?
מצפה לתגובתך.
תודה מראש. |
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: רמי הוד | הומופוביה וסקסיזם אינם מובנים יותר כשהם מתקיימים בחברות מדוכאות או במדינות שהיו בעבר וחלקן עודן קורבן מסוים של ארה"ב.
כל נסיון לומר-הדתיים המוסלמים הם..כפי שמיכאל כתב באופן די מביך כמוהו גזענות הפוכה ( רבים מחברי הטובים הם הומואים לדוגמא). כך גם הנסיון להאדיר את חמאס ,שהינה תנועה פונדמנטילסטית סקסיסטית וחשוכה, בשם המאבק הצודק לסיום הכיבוש. בדיוק כפי שאי גינוי מוחלט של משטר הדיכוי הסיני מכיוון שזה מזכיר במאומה את הצבע האדום ( לא ברור למה) הוא בזוי.
חלאס עם הנסיונות הפתטים והצדקניים לעשות רומנטיזציה לתנועות חשוכות ומדכאות, רק בגלל שהסיטואציה הפוליטית בה הן מעמידה אותן בצד המדוכא.
|
2007 / 10 / 30 שם המגיב/ה: מיכאל למושון: יריית האקסונים במוח | הבעיה היחידה בדבריך, שאלה אסוסיאציות המתעוררות במוחך. אלה לובו על ידי גורמי תקשורת וסוכני סוציאליזציה בישראל.
אז ראשית, מה שהולך במוחך ושטף האסוסיאציות שם כשמוזכרת המלה "איסלאם" ו"מוסלמי" - מה שחולף במוחך, הוא פעולה של אקסונים ונירוטרנסמיטרים ופריסת מרחב אקטיבצייה של רכיבים סמנטיים spread of activation. כל זה הינו דבר פנימי של אירגון הפעילות המוחית שלך, ממוקם במרומי צווארך, ואין לו כל זיקה למציאות הממשית בנושא פלשתינאים איסלאמים, למרבה הדאבה.
שנית, הגורמים שהחדירו לראשך את האסוסיאציות האלה, יושבים בבניין עיתון מסויים בישראל, משרבטים מכל הבא ליד, מתוך תחושה כי כך צריך לכתוב וכך יקבלו משכורתם ללא טענות, או הינם פקידים בשכר בשרות אינטרס כלשהו, או גורמי התנחלות ונדל"ן מופקע, שהמילים שהם כותבים, מוזילים לתחושתם את עלות הקניין הגזול.
גם לאלה אין דבר וחצי דבר עם המציאות הממשית של פלשתינאים איסלאמים. |
2007 / 10 / 31 | מיכאל, מה עפ תשובה לשאלתי?
בתודה מראש. |
2007 / 10 / 31 | כל התגובות נגועות בהבחנה המוזרה הזאת: אנחנו נאורים הם ברברים ולכן אין לנו ברירה אלה לנהוג בברבריות.
מה הקשר? אם אנחנו נאורים בואו ננהג בנאורות. |
2007 / 10 / 31 | מבוכה גדולה נפלה במחוזותינו:
מאמר שפורסם ב"הארץ" היום שולל דיאלוג עם החמאס.
לרגע חשבתי לתומי כי המאמר נכתב על ידי מתנחל מתלהם מן החוגים הסהרוריים של נוער הגבעות.
אח"כ שיערתי שמערכת הארץ ירדה מהפסים ואיפשרה לליברמן הפאשיסט הגזעני להביע את דיעותיו הגזעניות מעל דפי העיתון.
כשהפנמתי את העובדה שהמאמר מתורגם מן השפה האנגלית נפל לי האסימון: לבטח זהו מאמר שנכתב על ידי אחד מהוגי הדעות מחרחרי המלחמה הריאקציונרים של הימין החדש האמריקני.
אבל כשקראתי את שם כותב המאמר חשכו עיני:
הכותב הוא לא אחר מאשר דייוויד טרימבל, איש שמאל כשר למהדרין מן המהדרין, זוכה פרס נובל לשלום לשנת 1998!
ולא רק זאת אלא אף זאת: המאמר פורסם ב"גרדיאן" בטאונו של השמאל הבריטי העיקבי!
היתכן כדבר הזה?
אנא אנו באים?
מן הראוי שמערכת הארץ תיטיב לעשות אם לא תפרסם מאמרים מסוג זה הממוטטים לחלוטין את האג'נדה של השמאל העיקבי לא רק בארץ אלא אף בעולם!
ויפה שעה אחת קודם. |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: מבקר קבוע | ברמה האישית דתיים יכולים להיות הרבה יותר נחמדים ואנושיים מאתאיסטים. כמובן שגם אצלם יש טיפוסים רעים כמו בכל קבוצה.
הבעיה שלנו אינה ברמה האישית אלא ברמה הקבוצתית.
התפקוד של אנשים כשהם בקבוצה שונה מהתפקוד שלהם כפרטים. גם אנשים נחמדים ביותר - כשהם חלק מהמון, או אפילו קבוצה קטנה, עשויים להתנהג באלימות קשה. בהמון האחריות האישית מיטשטשת ואנשים עשויים להסחף למעשים שהם בשום אופן לא היו עושים כיחידים.
מה גם שמצב של קונפליקט בין קבוצות, אנשים אינם מרגישים מחוייבים לשמירה על האינטרסים של מישהו מהקבוצה היריבה - בוודאי לא אותה מחוייבות שיש להם כלפי חברי הקבוצה שלהם עצמם בתוקף האמנה החברתית הבלתי כתובה שמתקיימת בין חברי הקבוצה.
|
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: עין | לכל הקוראים להידברות עם החמאס - כולכם מתעלמים מהאמת הפשוטה שהחמאס מכריז עליה בגלוי בכל הזדמנות:
מטרת מלחמתו היא לסלקנו מכל הארץ הזאת ולא יכיר בזכותנו להתקיים כאן כמדינה בשום שטח, קטן ככל שיהיה.
אז על מה יש לדון איתם? |
2007 / 10 / 31 | חברים, באמת - מדוע אתם מנסים, בכלל, להשיג תגובה ברורה, ממיכאל שרון?
הבנאדם נחמד, אידיאולוג, די-שמאלן, הכל טוב ויפה. בחור טוב. אבל, אין מה לצפות ממנו, להתנסחות ברורה. תנו לו מנוחה. זה לא ילך.
ועכ"פ, הדרך בה אני רואה את הנקודה, עליה אתם מנסים להתדיין עמו: החמא"ס הם חארות, החמא"ס הם חלאות, הם סקסיסטיים והומופוביים ועוד ועוד ועוד - ועדיין ובלי שום קשר שהוא בכלל לעובדות המצערות האלה, איתם עלינו לשבת ולדבר - לא על-מנת להתאחד עמם (כפי שיהיה המצב עוד מעט קט, אם לא נצא מן השטחים עַכְשָׁו), אלא על-מנת להיפרד לסלמאת.
ומלבד-זאת: כל השיקוצים הפונדמנטליסטיים החשוכים, שאתם מתלהבים מְאֹד לקטול אצלם, קיימים גם בקרב יהודים ישראליים טובים... יצא לכם לעבור ב"ככר-השבעס", למשל? או בבני-ברק?
מה לנו כי נלין? |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: נתן. | שוב מתגייס "מחנה השלום" הישראלי למנוע את סכנת השלום בין ישראל לפלשתינאים, שלום שעלול להציג אותם ערום ועריה בלי "זכות השיבה" בלי "כיבוש" ובלי שאר הדברים שמהווים את כל עולמם הרוחני ב40 השנה האחרונות. |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: עין | לכל הקוראים להידברות עם החמאס - כולכם מתעלמים מהאמת הפשוטה שהחמאס מכריז עליה בגלוי בכל הזדמנות:
מטרת מלחמתו היא לסלקנו מכל הארץ הזאת ולא יכיר בזכותנו להתקיים כאן כמדינה בשום שטח, קטן ככל שיהיה.
אז על מה יש לדון איתם? |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: קורא קבוע לדניאל | דניאל: חמאס יקר - בוא נדבר
חמאס: שמעתי פה מין רעש מוזר, מה זה?
דניאל: זה אני - בוא נדבר
חמאס: מין זימזום כזה. אני חושב שזה בא מהציונים, אבל לא בטוח. אחמד, יא אחמד, תראה אם אתה יכול לדרוך על המרעיש עד שיפסיק. זה מעצבן.
דניאל: נו, זה לא יפה - אנחנו שכנים ונגזר עלינו לחיות ביחד, בוא נדבר.
חמאס: ואללה מג'נון זה. יאללה, רוח מן הון, אטלע, בררה, צא לי מהעיניים לפני אני מתפוצץ פה מעצבים
דניאל: אבל בחיי, זה לטובתך, לא פותרים כלום במלחמה. רק בדיבורים.
חמאס: לך דבר עם אבו-מאזן, מה אתה רוצה ממני. אני עם ציונים - רק בכוח.
דניאל: אבל אני לא ציוני. אני אפילו אנטי ציוני!
חמאס: איזה נודניק. טוב - אם אתה מתעקש - או שתעוף מפה או שאני מחסל אותך. זה מספיק דיאלוג בשבילך?
דניאל: אתה לא יכול לחסל אותי כי הציונים שומרים עלי. הצבא החזק ביותר במזרח התיכון, אתה יודע. אז אולי בכל זאת נדבר?
חמאס: אין בעיה לדבר, אבל בטלפון, אחרי שתסתלק - זה תנאי מקדים.
דניאל: שמע, זה לא ככה. אנחנו צריכים לעשות שלום.
חמאס: שלום שלום ואל תבוא לי בחלום.
דניאל: אולי בכל זאת?
חמאס: בום!!!!!!
|
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: לקורא הקבוע | איזה צחוקים איתך. רק חבל שחמאס באמת פנה לממשלת ישראל לאחר שזכה בבחירות בבקשה לפתוח מו"מ. הממשלה הפלסטינית אפילו חידשה את הצהרותיה לפני כמה שבועות:
--- קישור ---
אבל למה להתעסק במציאות כשאפשר להריץ דאחקות.
|
2007 / 10 / 31 | מאד מאד לא ברור לי, מי במערכת האתר, החליט לאפשר בימה חופשית, לטרול "קורא קבוע". הבנאדם תוקף, תקיפות אישיות ובוטות, כל בעל עמדה שמאלית באשר הוא, תוך שהוא חושף את היותו נגד מו"מ כלשהו לשלום, נגד סוציאליזם - בקצרה נגד כל דבר, שהאתר הזה אמור, לפחות, לייצג, כל זאת בעילום-שם (דבר, המלמד אף-הוא, על אפסיות יושרתו).
אין לי שום בעיה, עם ויכוחים תרבותיים ואין לי שום בעיה, עם ויכוחים פנים-שמאליים; אולם יש לי בעיה גדולה מאד, עם התופעה הזאת. |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: מיכאל לקבוע: מה זה הדבר הזה? | איך אומרים, דיבורים כמו חול, בינתיים אין מה לאכול. לך אולי יש מה לאכול, מרבה פיצוחים על כל גול, רק שלחצי מיליון ילדים רעבים אין מה לאכול.
למה מה אתה קורא קבוע? מוות לערבים, קורא וצווח ככרוכיה באופן קבוע, להרוג, להוריש, לשחוט כמו כבשים, קבוע בספסלי משחקי כדורגל ליגה ג' בשבת וואלה מרביץ אותה פה ג'ורה??
למה צ'מע יא מנגלה איש המנגל, מה כתבת לא נישמע לי חמאס, נישמע לי קריאה קבועה מוות לערבים במלוא גרון עמוק וניחר שלך וחברים שלך - מה חושבים על פורנו קשה בדוכני הצצה בתחנה המרכזית, נאנקים מיוזעים וקרחים אצל אוקראיניות ובילורוסיות גם, מגרדים מה שמגרדים מתחת לחגורה, ומפוצצים עצבים שלהם על הערבים.
תן לי להבין, אחול מניוק, בחיאת דינאק, אתה יושב על אדמה שלהם, או הם על שלך? אתה מנדל"ן אותם, או הם אותך? אתה שוחט אותם בעזה, משפחות שלמות, עוללים, זקנים, מחשיך להם ת'נשמה, גורם להם סיוטי שינה עם מטוסי קרב מנמיכי טוס (מה ויתר לנו פרזידנט מה שמו באמריקה על 45 מליון דולר כל אחד), שלפעמים זורקים פצצות טונה? וגם מרביץ בלי עין הרע על לבנונים פצצות מצרר, או הם לך? אתה מקלל את דתם כמו מניאק זה לא מלה, או הם מקללים את דתך? יד על הלב, אצלך זה רק פיצוחים במגרש בית"ר י-ם ("מוות לערבים"), או גם שיחקת אותה עם איזו וילה על נדל"ן מופקע בעקבות הסגת גבול של שכניך?
הידעת שבארה"ב לפי החוק מותר לפוצץ לך את המוח עם קליע כבד קאליבר בין העיניים כשאתה מסיג גבול ומנסה לשדוד רכוש של אחר, ושום חבר מושבעים לא ירשיע את המפוצץ?
והרי מה רוצים ממך בסך הכל, אנו אנשים תרבותיים, לא מושבעים אמריקנים, לא בין העיניים, רק שתלך לבית דין של אנשים עדינים בהולנד, מה נקרא האג, שם כבר יסבירו לך בלשון חביבה מי אתה מה אתה. |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: לא קורא קבוע | ולי דניאל, יש בעיה עם "פעילים" שאיש מעולם לא ראה בהפגנה, שמשנים את דעותיהם כל שני וחמישי, שמתמחים בידוי רפש בפעילים ובתנועות שכן מרימים משהו, וששומרים את האולטרה-ביקורתיות הצדקנית שלהם לדפי האינטרנט עד שחלילה מגיעה השעה לעשות משהו או סתם להציע משהו קונסטרוקטיבי. |
2007 / 10 / 31 שם המגיב/ה: לדניאל | 1. אין לך בעיה עם ויכוחים תרבותיים אבל אתה מתעקש לקרוא טרול לכל מי שאינו מסכים עם דעתך...בכל אופן זה מעיד גם על חוסר תרבות וגם על ילדותיות.
2. ברגע שלא מצאת מה לענות התחלת להתבכיין על עצם נוכחותו של מישהו שאינו מסכים לדעתך...מעיד על הרבה מאוד ביסוס לעובדתך.
3. אתה מציע להוציא מהאתר מי שאינו תומך בדעתך ובעצם מבסס את מה שהוא אומר...השמאל הקיצוני מיישם דיאלוג כל עוד זה בינו לבין עצמו.
4. זה שרשמת את שימך אינו מעיד על יושרה כלשהי משום שזה עדיין יכול להיות רק בגדר כינוי.
5.לאור התגובות האופייניות לתגובותיך אינני מבין מהיכן אתה שואב את הרעיון שיש לשלול את זכות הויכוח עם מישהו שמגיב בתוקפנות ובכתיבת רעיונות הזויים (במיוחד ממישהו שהמדיניות שלו היא קודם כל לשפוט את עצמו/מדינתו ואח"כ אחרים).
התגובות שלך משעשעות ולעיתים ניתן למצוא בהן ציטוט מעניין אם כי לא ניכר שפירשת אותו נכונה..כמו שאיני רוצה שתצא אתה מהאתר ותישלל ממני האפשרות לקרוא את תגובותיך כך הייתי מעדיף להמשיך לשמור על הזכות של השני (מעבר לזה שזה נשמע יותר דמוקרטי...). |
2007 / 11 / 01 | מיכאל, מאחר שמשום מה בחרת להתעלם מתשובותי,
אני משער שיש להתעלמות הזו סיבות כבדות משקל שאולי נעוצות בעובדות שאתה מבקש להסתיר.
בכל מקרה אזכיר לך ולמאזינים בשעת בוקר מוקדמת זו לפני שאני יוצא לעמל יומי כי באחד הפוסטים שלך הגדרת את שריפת בתי הכנסת בגוש קטיף אחרי ההתנתקות כך:
"בעניין שריפת בתי הכנסת ע"י המון עזתי פרוט בגוש קטיף, העניין מורכב יותר מהמשתמע במבט ראשון, שכן האם המדובר רק בביטויי שנאה קשה?
במקרים מסויימים שנאה קשה עשוייה לבטא רצון איון או כוונה לג'נוסייד.
יש גם הסבר חילופי לאורגיית ייצרי הפרע שראינו בפעולת שריפת בתי הכנסת: "שמחה על שיחרור מהכיבוש"
אלא שבחינה מדוקדקת מראה שהעניין מורכב יותר ושונה. יש לראות כאן את התמונה בכללותה תוך נקיטת השוואה עם מקרים אחריםבהם התפתחה תרבות ג'נוסייד.
כללית, כפי שראינו בתעמולה הנאצית (שריפת בתי הכנסת בליל הבדולח) קיימים מוטיבים של איון דתי מאחורי תעמולת ג'נוסייד.
קיימת העובדה שגורמים בעלי אוריינטציית השמדה וג'נוסייד מחללים מקומות קדושים, מבצעים בהם וונדליזם רחב היקף או הורסים אותם: הנצים בליל הבדולח, הנאו נאצים הערבים בעזה, פול פוט כלפי הבודהיסטים בקמבודיה."
איך מתיישבים דבריך אלה עם תגובותיך העכשוויות? האם חל שינוי בהשקפת עולמך מאז שנכתבו הדברים שצוטטו למעלה או שאנו עדים לדיכוטומיה תפישתית של המציאות?
ואלי יש כאן סוג של טרוליות מתוחכמת המנסה להעביר מסרים בהפוך על הפוך על הפוך?
בחיאת ראבאק מיכאל עיניים שלי כפרה, תן להבין ת'ראש שלך עיוני. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: מושון למיכאל | תגובתך היא לא הגיונית, ואף לוקה בצביעות:
כאשר התבטאתי לגבי החמאס והמשטר באיראן ציינתי אך ורק עובדות, דברים שאין חולק עליהם (מלבדך, כנראה).
אני לא צריך להתנצל על כך שאני שוחר זכויות אדם והאסוציאציות שעולות במוחי כאשר אני שומע "איראן" וחמאס" הן של פונדמנטליזם וטרור פנימי וחיצוני.
מי שצריך להתנצל הוא דווקא אתה, שמתעלם מהמצב העגום של זכויות האדם תחת ובהשפעת המשטרים ה"חביבים" שלך.
זו "המציאות הממשית", ולא פטפוטי הסקר שלך על אנשי חמאס "הגונים", אחמדיניג'אדים חביבים ואקסונים ונירוטרנסמיטרים במוח האנושי.
אגב, את אותה "שאת נפש" (כביכול!) שאני חש כלפי פלשתינאים איסלאמים, אתה חש כלפי ישראל וארה"ב, ולכן רואה את הדברים בפרספקטיבה הצרה והמעוותת שלך, ולכן " הפוסל במומו פוסל". |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: למיכאל על תגובתו לקבוע | אחד מהשניים: או שאתה לוקה במקצת בהבנת הנקרא, או שאתה רואה אותיות ומילים במקומות שאינן נמצאות בהם.
אחרת, לא ניתן להבין מאיפה הוצאת "מוות לערבים" מהודעתו (המשעשעת, לטעמי) של הקורא הקבוע לדניאל. שלא לדבר על ההנפצות האחרות, קללות דת, הליכה לזונות וכל רעה חולה אחרת שהדבקת למגיב.
ואגב, מעזה יצאנו. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: מיכאל שרון: כן, שיניתי ראייתי כשיודעתי מה באמת קורה | אתה שואל: "איך מתיישבים דבריך אלה עם תגובותיך העכשוויות? האם חל שינוי בהשקפת עולמך?"
תשובה: כן. אני חש כגרמני הגון, ששקדו להסתיר ממנו עובדות (הימלר לפיקודיו בנאום ידוע: אנו עושים כאן דברים חשובים שאסור לנו לספר לאיש, הדברים הללו לא יוודעו לעולם). חשבתי שיש הגזמה. הרקע שלי הוא אגב שמאל רדיקאלי עוד מגיל 17, אך בתוקף גישתי המחקרית, אני נוטה למתינות וסולד מהיסטריה והגזמות. חשבתי שיש כאן הגזמות. עוד ב-2001 כתבתי עם זאת כמה רשימות קצרות כנגד מעשי אכזריות בשטחים, אך חשבתי שמדובר במשהו ספורדי. בשנות ה-70 וה-80 ראיתי את הבעייתיות ברמה העקרונית, עם פרוץ האינטיפאדה סברתי שיש הגזמות. סבלתי גם מאנשי ימין חזקים, ראיתי מה עשו לי באוניברסיטת חיפה בחוג לפסיכולוגיה בשנים 92-95 כשלקחתי בעיקר צעירים פלשתינאים להיות ניבדקים בתשלום במעבדת הקשב בה עבדתי (פרופ' נבון), לא רציתי עוד עימות איתם, פגיעתם קשה, וגם מצד שמאל ציוני פגעו בי לא מעט. אולי הידחקתי בשרות הישרדותי האקדמית והגנה על מפעל חיי המדעי. בהדרגה שוב ניפקחו עיני כמו בשנות ה-70. אחרי שגיליתי שרימו אותי, כמו את אזרחי המדינה והקהילייה העולמית, הלכתי כנגד זה במלוא הלהט והשנאה הטיבעית שלי לדברים כאלה. |
2007 / 11 / 01 | לדניאל שלום,
בתגובתך ל"קבוע" אתה אומר כי "בארצות הברית לפי החוק מותר לפוצץ לך את המוח עם קליע כבד קליבר בין העיניים כשאתה מסיג גבול ומנסה לשדוד רכוש של אחר?"
לאור דבריך אלה אני מבין שמעשהו של אותו שי חרמש מוצדק אף הוא שהרי הוא ניסה לעשות בדיוק אותו דבר: לתקוע כדור אל בין עיניו של מסיג גבול שניסה לשדוד ממנו את רכושו? |
2007 / 11 / 01 | החונטה האשכנזית שבשלטון כבר 60 שנה לא עשתה ואינה מעונינת בשלום. כל הברברת האשכנזוצנטרית רק מנסה לכסות על ערוות הציונות ולהסתיר את פשעיה תוך המשך שוד האדמות והפקת הרווחים מהן.
רק התהליך שיביא את הספרדו/מזרחים לחלקם האמיתי בתהליכי קבלת ההחלטות ובשלטון , הוא התהליך שישחרר את המקובעות המחשבתית, והפחד מפני המחיר שיש לשלם כדי להשתלב במרחב.
חבל שיש שמאל מדיני שהוא ימין חברתי, פרט למיכאל וגמגומים של זה או אחר האתר שלכם אינו אתר של שמאל אלא ימין בולשביקי אשכנזי וגזעני,
אבל בשם חופש הדעות הדמוקרטי מותר להביע את כל הדעות כולל הדעות שלי שאינן מוצאות חן באזני רבים....בחורבן הציונות האשכנזית ננוחם. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: למיכאל | שאלו אותך ולא ענית:
האם קראת את אמנת החמאס? |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: לא לענות לדניאל | המגיב "דניאל"-"דניאל קלטי"-"עודד קדם"-"דני החד"שניק"-"ספינת המחשבות" על שאר שמותיו הרבים ומגוונים הוא סוכן שב"כ שנועד לזרוע פירוד וסכסוך במחנה השמאל העקבי הישראלי. הוא פרובוקטור קטן שמשיג את מטרותיו כל פעם שנלקח ברצינות, על הערותיו הילדותיות והכאילו-פוליטיות.
הקורא הנאמן יכול לעקוב אחר תגובותיו במשך השנים, ולראות שדבר אחד משותף להן - הן חסרות כל סוג של אג'נדה פוזיטיבית, ועוסקות באופן עקבי בהטלת רפש בגופים ובתנועות שונות המרכיבות את השמאל. אינני בטוח אם הוא מופיע באופן רשמי ברשימת מקבלי שכר של הש.ב, אבל בכל מקרה הוא עושה את עבודתם. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: מיכאל שרון: כל ששנאנו וכל שאהבנו | מאז 73 אני מנסה להגר מישראל. את טעמי לא אפרט, פרט לכך שדברים רבים כאן ניראים לי לא ראויים לקיום של בני תרבות. בשנת 72 היצגתי את ההסבר לסאוב העצים, הרוע המובנה, האיון האונטולוגי של כל אחר שאינו ממקורביך ויחסי האובייקט המועצמים בישראל, כדלקמן:
ישראל בנוייה על נישול עם אחר. קיומינו ניבנה מרמיסה ואיון. איך ליישב זאת עם תפעול האימפרטיב הקטגורי, מוסר כלשהו המאפשר קיום חברתי ללא חיכוחים גבוהים ומלחמת הכל בכל? תשובה: על ידי פיצול והדחקה. הכלת האימפרטיב מתוחמת כלפי "יהודים" בעוד הערבים מוגדרים כקבוצה של תת אדם, שאינם ברי תחולה של האימפרטיב הקטגורי. לכן התרבות הציונית גדושה בתאורים אסטטיים וויזואליים המציבים באופן המוחשי והאפקטיבי ביותר דהומניזצייה של הערבי (ראה למשל את סצינת החלום של אשת מיכאל, ב"מיכאל שלי" של עמוס עוז, 1966). קיימת גם הדחקה מזיהוי ארועים בעלי משמעויות מסוג "נישול", "גזל שרירותי למטרת העצמת האני" "השפלת הזולת עד עפר למטרת קיפוד תביעת זכאותו לנכסים מטריאליים וחברתיים" וכיוצא באלה. לכן, ארועים אלה, דווקא הם מועצמים בישראל לאין שיעור יותר מכל חברה במערב או בעולם השלישי.
בנוסף, האימפרטיב הקטגורי אינו ניתן להסגתו מהכלה כלפי תת קבוצה של בני אדם הדומים לך והנימצאים לידך, והתוצאה היא, לא שאתה נעשה מוסרי כלפי האחר, אלא בעיקר העשותך גס נפש, אטום ונוקט ביחסי אובייקט כלפי קבוצתך הקרובה.
מסקנה לכל ישראלי הגון ויוצר באשר הוא:
איתרתי את תחלואיה המזויעים עד לבחילה של חברת הפרע הזאת בגיל צעיר, והמסקנה היחידה מצידי היתה, בשנת 72: שומר נפשו, ואיש יוצר ועמל השואף לא להיות מנושל על ידי שירצי אנוש - חובה מוסרית ראשונית המוטלת עליו -עליו להגר מישראל. ההישארות בישראל של אלה, הינה בלתי מוסרית בעליל, באשר נוכחותם נותנת צידוק את |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: מיכאל לקוראליוס: שאלה של ריח | תקן אותי עם אני טועה, אבל אלה, שי חרמש ואחרים (בעלי מראה מתועב ודוחה של גנגסטרים מהסוג האלים והשפל ביותר, אבל לא אתווכח איתך בשאלות של טעם וביחוד ריח), וכי הם לא יושבים על אדמה שניגזלה מהבדואים, לא תמיד באלימות רק, לפעמים גם באמצעי הונאה מתוחכמים והתשה בירוקרטית אין סופית, ששוכללה בישראל לדרגת אמנות? |
2007 / 11 / 01 | מיכאל, תשמע:
אינני מבין את תשובתך כלל ואני סבור כי כל המגיבים פה ללא יוצא מהכלל אינם תופסים עדיין כיצד אתה יכול מצד אחת לכתוב באתרך כי שריפת בתי הכנסת אחרי הנסיגה מעידה על מגמת ג'נוסייד ברורה בקרב ה" ניאו נאצים" מעזה (!)
ומצד שני להציג עצמך כאיש שמאל רדיקלי.
ליבלי ליבי על העוולות שגרמו לך אנשי הימין ואנשי השמאל באוניברסיטת חיפה אבל מה הקשר של כל זה לדיכוטומיה התמוהה המתגלה בדבריך?
מלבד זאת קשה מאד מאד להבין מי "רימה" אותך כשכתבת את אשר כתבת בעניין מגמת הג'נוסייד הברורה והמובהקת של הפלסטינים. הרי האירוע שאתה מתייחס אליו לא אירע בתחילת האינטיפאדה אלא בשנת 2005.
|
2007 / 11 / 01 | ומה דעתך על התיאוריה המסבירה את הסכמתו של רבין לתהליך אוסלו בעיקבות משבר פוסט טראומטי בו היה נתון באתה עת? |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: קורא קבוע למקשר | חן חן ותודה על הקישור. המקור (צופר?) לא מוכר לי, אבל יש לי מספר השגות לידיעה -
1. אם החמאס כארגון אכן רוצה לדבר הכתובת איננה אתר צופר אלא ממשלת ישראל. אפשר להעביר את מכתב הכוונות דרך גוף כמו האו"ם או כל גוף דיפלומטי זר אחר על מנת שהמכתב לא יעלם בטעות בפח האשפה.
אלא שלארגונים כמו החמאס יש נטיה לפזר הצהרות סותרות לתקשורת, בכדי שלא יתפסו אותם חס ושלום במילה. ראה הצהרות א-זהאר ושו"ת, עיז-א-דין-אל-קסאם, וועדות ההתנגדות העממית, ושאר ירקות.
2. גאזי חאמד אכן הוציא כמה הודעות רציונליות יחסית לתקשורת, ויתכן שזו הסיבה שהחמאס זרק אותו מכל המדרגות, והוא אינו מתפקד יותר כדובר הארגון (פרש עקב חילוקי דעות עם הפלג של א-זהאר). במקביל להודעות שלו יצאו מקיצוניי הארגון הודעות מסוג פחות נחמד, ודי לחכימא.
3. דרישות הסף של הארגון כתנאי למשא ומתן (גם בגרסת חאמד) הם בדיוק נושאי הליבה העומדים למשא ומתן. מה שאומר שהחמאס לא מעוניין לשאת ולתת אלא להכתיב תנאים.
ה"דיבור" שלו, לכן, אינו "דיבור עם" אלא "דיבור אל". (לזה כוונה ה"דאחקה" שלי).
4. העמדה העקבית של חמאס מאז הבחירות - אשר זכתה לכיסוי בכל אמצעי התקשורת הגדולים מאל-ג'אזירה ועד עתוני הצהריים בישראל, היא שהם אינם מעוניינים לנהל משא ומתן עם ישראל בעצמם, אלא משאירים את האחריות הזו לאבו-מאזן (מן הסתם בכדי להכין מראש לגיטימציה להתנערות ממחוייבות להסכמים שהנ"ל עשוי להגיע אליהם). על הבסיס הזה הוקמה ממשלת האחדות של חמאס-פת"ח.
5. כמו שכבר הסביר מישהו קודם, מי שמעוניין לנהל משא ומתן חייב לעבוד על בסיס הסכמים קודמים. היות ואמנת חמאס שוללת בפירוש ובצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים את כל הסכמי העבר ואף מתנגדת למשא ומתן עתידי, יש לארגון הזה בעיה עם העקרונות המנחים שלו עצמו. |
2007 / 11 / 01 | "לכן התרבות הציונית גדושה בתאורים אסטטיים וויזואליים המציבים באופן המוחשי והאפקטיבי ביותר דהומניזציה של הערבי"
כך כותב מיכאל שרון בפוסט שלו, ובמאמר שאותו מיכאל שרון פירסם מופיע המשפט הבא:"קיימת העובדה שגורמים בעלי אוריינטציית השמדה וג'נוסייד מחללים מקומות קדושים, מבצעים בהם וונדליזם רחב היקף או הורסים אותם: הנאצים בליל הבדולח, הניאו נאצים הערבים בעזה (!!!)
פול פוט כלפי הבודהיסטים בקמבודיה, ועוד.
אם זו לא דה הומניזציה אז כנראה שמיכאל שרון חי בכוכב אחר. |
2007 / 11 / 01 | מוני קרידו מיו קומו סטאס איז'ו?
דיקה נו טייניס סבלנות פור לוס אמיגוס אל אשכנזים?
קרידו מיו, יו קארה אוולר קון טי אונו דוס פלברס.
תרגום לאלה ממאזינינו שאינם שומעים את השפה הספניולית:
פניתי בכל הנימוס וכבוד הראוי לבן בעדה הבולגרית מוני יקים שגם אני משתייכת אליה וביקשתי לדעת מדוע ליבו גס באחינו האשכנזים, ומה פשר ההתמרמרות הרבה שהוא מגלה כלפיהם.
עיניכם הרואות, פנייתי שלי נוסכה בנימוס ובדרך ארץ כפי שזה נהוג בעדת הבולגרים.
מצפה אני לשמוע מה תהיה תשובתו של מוני יקים על דברי אלה ואקווה שבניגוד למנהגו יענה לי, לסופי אלג'ם (שיכולה להיות אימו מבחינת גילה) בדרך ארץ. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: מושון למיכאל | החרוז המשובח שכתבת: אקצר, נימנע ממני להגר" נשגב מבינתי משום מה. או יותר נכון האמירה: "אלא שקצת התלבשו עלי כאן ומנעו ממני אמצעי בריחה".
אי אפשר לרקוד על שתי חתונות, כידוע.
יש לך אזרחות זרה ואתה לא רוצה להיות כאן?
קח את הפקלעך וסע!
מעניין שהיו וישנם עדיין מקומות מהם באמת אי אפשר להגר, כמו למשל בריה"מ הישנה והטובה, או קובה - ואין פוצה פה בעניין, במיוחד לא אתה, אבל זה כבר עניין אחר.
בקיצור אתה כנראה לא באמת רוצה לצאת מכאן.
כנראה שהמקום המסואב הזה עושה לך טוב, מין מזוכיזם שכזה.
אז כמו שאומרים (על משקל בן-צור): "סע, מיכאל, סע...".
|
2007 / 11 / 01 | אני לא הייתי נחפז לשפוט אנשים לפי המראה הפיזי שלהם - הגישה הזן מעידה על גישה גזענית של הכותב, מה עוד שאם היינו בוחנים את תכונותיו הפיזיות של המנוח אללהו ירחמו יאסר ערפאת המסקנה הייתה דומה לניתוחו של מיכאל את מראהו של שי חרמש: מראה מתועב ודוחה של ערבי זקן ששפתיו רוטטות וכל כולו מזכיר גנגסטר מהסוג האלים והשפל ביותר.
מיכאל, יותר ויותראני משוכנע שאתה גזען מן הסוג הפפל ביותר ומקומך לא יכירך באתר של השמאל העיקבי.
מקומך הטבעי הוא באתרי הימין הגזעני- פאשיסטי. |
2007 / 11 / 01 | תיזהרי סופי ,את מגזימה בדיבורים בספניולית באתר הניאו אשכנזי הזה. ישר יקפצו עליך ויאשימו אןתך בגזענות אנטי אשכנזית. איתם צריך תמיד לאזן בכמה מילים באידיש כדי שתהיי אחת מהם.
האשכנזים הם לא אחים שלנו הם למעשה האובים שלנו, זה שנתנו לך בית ביפו אותו גזלו מהפלסטינים שחיו שם עד 48 זה לא אומר שעשו זאת מתוך אהבה , להפך הם משתמשים בך בתור חגורת הגנה על מעשי השוד הגדולים ביותר שעשו לביתם.
מה שהיום מענין את האשכנזים זה להנציח את מעמד העל המלאכותי שיצרו לעצמם בכל התחומיםשל החברה והמדינה, הם לא אחים שמתחלקים באופן שיוויוני אלא אויבים שלקחו לעצמם את השמנת ותוך שימוש בדמגוגיה לאומנית פשיסטית רוצים לשכנע אותנו שניסתפק במעט משום שכולנו יהודים.
זה בינתיים תתנהגי יפה ותשאלי שאלות מסודרות ותקבלי תשובות לענין, תראי כמה אשכנזים יקבלו חררה רק מזה שיש בינינו דיאלוג...בחורבן הציונות המנשלת ננוחם. |
2007 / 11 / 01 שם המגיב/ה: יובל הלפרין | ראשית, אני רוצה למחות על פרסום התגובה המדביקה לדניאל את התווית "סוכן שב"כ". אם מישהו יכתוב "המגיב a אנס", "המגיב x סוחר סמים", היא גם תתפרסם?
ואם היינו האתר של "רבנים לזכויות האדם", היית פוסק לדניאל "דין רודף", או אולי "דין מוסר"?
יש דברים שאני מסכים עם דניאל ויש כאלה שלא. אבל אם מגיב אחד יכול "לזרוע פירוד במחנה השמאל", הבעיה היא של מחנה השמאל ולא של המגיב.
שנית, הייתי רוצה לחזור לנושא.
העניין הזה, ניתוח הפוליטיקה הפלסטינית, שהיא רבת מחלוקות אך נתונה תחת כיבוש, הוא ביצה טובענית וכל התייחסות יכולה לגרור אותך למקומות שלא רצית להגיע אליהם.
אנסה לומר כמה דברים בקיצור:
השמאל הישראלי צריך להתמקד בגופם של דברים ולא בגופם של אנשים. הוא צריך לתמוך בנסיגה לקווי 67' בכל הגזרות ובפינוי כל ההתנחלויות, ולא לעמעם את הדרישה החד משמעית הזאת בחזונות מרחיקי לכת כ"מדינה אחת" וכד'.
כל מאבק על אופייה, צביונה ומשטרה של מדינת ישראל יהיה אפקטיבי רק לאחר אותה נסיגה, וכך גם לגבי דרכו האידאולוגית של העם הפלסטיני.
התביעה לנסיגה היא בגדר ביקורת על ממשלת ישראל, ובעקיפין גם הגדר ביקורת על כל הנהגה פלסטינית שתוותר עליהן. הפיצול במחנה הפלסטיני מחליש עוד יותר את כוח עמידתו במצבו העגום, ולקיחת אישיות כלשהי ולהפנות אליה אצבעות מאשימות תלבה את אש מלחמת האזרחים ותביא לתוצאה הפוכה. כישראלים שוחרי שלום עלינו לקרוא לאחדות במחנה הפלסטיני, בלי להזדהות עם מחנה כלשהו בתוכו.
תיאורו של שמואל אמיר את אבו מאזן וממשלתו הוא לדעתי מופרז. בכל נאומיהם הם הדגישו את כל התביעות הפלסטיניות: מדינה פלסטינית עצמאית שבירתה מזרח ירושלים ופתרון בעיית הפליטים על פי החלטות האו"ם. פשוט, הם יודעים שוועידת אנאפוליס כשלעצמה לא תביא לכך, וכל הסדר אחר שיושג יהיה |
2007 / 11 / 01 | בשורה ארוכה ומתארכת נוספת אנאפוליס .כמו בויכוח רב שנים בכפר קטן שוב ושוב משמיעים את אותם הטיעונים . הדוברים חדשים הדברים ישנים . "זו ארצנו" - "לא ! הפלסטינים היו כאן קודם" – "לא ! הארץ הייתה ריקה" – "אתה לא יודע את הנתונים" – "אתה שקרן " - "אתה בבון" וכך הלאה . זה משעמם מאד .
אנחנו עם קטן ונירדף . יצאנו מהשואה בשן ועין . יש לנו מדינה על שטח שהיו בו פלסטינים ושהיה ארץ ישראל הקדומה . דחקנו מכאן את רוב הפלסטינים אך לא את כולם . כעת אנחנו ממשיכים בדקירות הדדיות . אל תטעו אני לא שמאל . לא איכפת לי להודות בטענות באמיתיות של הפלסטינים כי זה לא משפע עלי . לא איכפת לי שהם סובלים או ניפצעים או נהרגים .
אותי מענין המשך קיומו של העם היהודי . היתר על העוגה של אמא שלי .
חוששני שבאנפוליס יצליח אהוד אולמרט להקדיח עוד תבשיל . טבח גרוע זה בישל לנו נסיגה מעזה ושיכנע את שרון להאכיל אותנו בתבשיל רקוב זה . שחיין גרע זה קפץ לבריכת לבנון בלי לדעת לשחות עם טייס שמבין במטוסים אך לא במלחמות . יצרן הדבק הזה מרח את כיסאו בכמות דבק שמספיקה לפיל . איש החושך הזה עשה באפילה מעשים שמתחילים להיות מוארים . כעת הוא הולך לחרבן לתוך התבשיל שלנו באנפוליס .
כשירד מהשילטון אחרים יצטרכו להוציא את מה שהוא מכניס . אנחנו נאכל את מה שיהיה בסיר .
המצב הבסיסי נשאר .לערבים יש נפט ולנו קדחת . יש להם שטח גדול ואוכלוסיה גדולה וכעת הם רוצים פצצה גדולה . יהודים הם לא רוצים . לא בפלסטין , לא בערב הסעודית ואפילו לא ב 2 המדינות "הידידותיות" מצרים וממלכת ירדן .
אלה הם התנאים בזירת המזרח התיכון ואם אנחנו רוצים לחיות כאן אז צריך להתמודד עם זה ולא להתבכין על פגיע בנו או לרחם על פגיעה בהם .
|
2007 / 11 / 02 שם המגיב/ה: מיכאל לעירן | טובים דברים גלויים ואמיצים, במצחה גלוייה מצד אנשי ימין, מהצווחנות הצדקתנית הדוחה הרגילה, ההופכת, ברצות המנשל התורן, גם את מרטין לותר קינג, תומס ג'פרסון, מהטמה גנדי, אייב לינקולן ובן-גוריון בשנות ה-30, לבני בריתם הרעיוניים של ליברמן, כהנא, וגנדי ב'. |
2007 / 11 / 02 שם המגיב/ה: שמואל אמיר ליובל |
ליובל,
אני שמח שנמצא מישהו שמרים סוף סוף את השאלה במאמרי ומנסה לענות עליה מנקודת ראות של איש שמאל. חבל רק שבמקרה זה אני חלוק עליך. אמנם אני מסכים להנחתך : "העניין הזה, ניתוח הפוליטיקה הפלסטינית, שהיא רבת מחלוקות אך נתונה תחת כיבוש, הוא ביצה טובענית וכל התייחסות יכולה לגרור אותך למקומות שלא רצית להגיע אליהם". אלא שנדמה לי שזה בדיוק מה שקרה לך. אתה כותב: "במדינה פלסטינית תחת הנהגה זו - גם אם תהיה בראשיתה מעין מדינת חסות שריבונותה תוגבל עקב חולשתה האובייקטיבית והסובייקטיבית - תוכל להתקיים אופוזיציה שמאלית עקבית שתוכל להתחרות על לב הציבור ואולי להגיע לשלטון". אם אתה משלים עם היותה של פלסטין מדינת "חסות" מה טעם לכל המאבקים שהפלסטינים והשמאל נלחמו בהן משך כל השנים הללו. אם להסכים למדינת חסות מה טעם לעמוד על גבולות 67', על הורדת ההתנחלויות , על זכות השיבה? ואם כך אין טעם לקביעתך : לא צריך לתמוך באבו מאזן כל הדרך לאנאפוליס וגם לא להתנגד כל הדרך. לפי כתיבתך צריך בפירוש ""לתמוך"" באבו מאזן כל הדרך במיוחד שאתה כותב שבאנפוליס יושג רק הסדר ביניים וזה בסדר מבחינתך. כלומר הסדר ביניים שמוותר בענייני הליבה זה בסדר מבחינתך. איני רוצה להמשיך – יש עוד כמה נושאים בהם אני חלוק עליך - אבל רציתי תחילה הבהרה ממך האם הבנתי אותך נכון ואם לא "נגררת למקומות אליהן לא רצית כלל להגיע".
בידידות שמואל
|
2007 / 11 / 02 | זו אחת מהפעמים הבודדות שאתה כותב בצורה קצרה ובהירה, ואולי כדאי שתדבק בכך - מה שכתבת מבטא מצויין את מצבו העגום של השמאל. |
2007 / 11 / 02 שם המגיב/ה: יובל לשמואל | רוב מדינות העולם השלישי, מיד לאחר השתחררותן מהקולוניאליזם, הן מדינות חסות, וזאת בגלל חולשה אובייקטיבית, כלומר מקומן במערך הייצור הגלובלי; ובגלל חולשה הסובייקטיבית, כלומר הנהגתן הפוליטית.
ממצב זה הן יכולות לעבור מהפכה שתשלים את הדה-קולוניזציה. זוהי המשמעות העיקרית של מהפכות שאירעו בקובה ובווייטנאם.
במקרים אחרים זה נעשה באמצעות מהפכה חלקית, כמו במצרים של נאצר, או באמצעות צבירת כוח דרך המערכת הפרלמנטרית, כמו בוונסואלה של צ'אבס.
גם ישראל היא מדינת חסות (מידת עצמאותה של מדינה אינה נקבעת לפי מספר המכוניות או המחשבים בה, אלא לפי מידת יכולתה להתנגד לתכתיבי המעצמה החוסה), וסביר שכזו תהיה המדינה הפלסטינית מיד לאחר שחרורה, ו"שחרור" זה הוא למעשה תחילתו של מאבק לשחרור מעמדי-לאומי, לא סופו.
אם אין טעם במאבק כזה, הרי שלא היה טעם בעשרות המאבקים לעצמאות פורמלית בעול הקולוניאליזם:
לא בהודו, לא באלג'יריה, לא בקפריסין, לא בקניה, לא בנמיביה, לא בג'יבוטי... לא ב... |
2007 / 11 / 02 שם המגיב/ה: שירה | דעתי היא שהפלסטינים לא צריכים הנהגה בכלל. מהרגע שנוצרה הנהגה ללא מדינה, נוצרה מן פסאודו מדינה, על כל החסרונות שבה, לצד כיבוש, כשלא ברור מה יותר ממשי, הכאילו-מדינה או הכיבוש.
ההנהגות צריכים לבוא למטה, להיות טבעיות ולסחוף אחריהן רגשות מוסריים ושאיפה לצדק. ההנהגה לא צריכה להיות במסגרת כאילו-מדינית כי זה יוצר מיד לחצים מצד הכרישים הפוליטיים מבחוץ שיש להם אינטרס ברור בהמשך הכיבוש(במקרה הזה אמריקה וישראל, על ההנהגה המדומה של המדינה המדומה.
זה מה שקורה עם אבו מאזן עכשיו וזה מה שהיה עם ערפאת מהרגע שהוא נהיה ראיס.
|
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: שמואל אמיר |
ליובל,
אינני זקוק לסמינר על חסות. באותה צורה אפשר לטפל בדיכוי, בשלטון זר, בקולוניאליזם ואימפריאליזם. המסקנה אצלך - לצערי – היו דברים מעולם, תופעות היסטוריות, לא נורא, כבר היה , בסוף יהיה טוב.
אני שאלתי במאמרי שאלה בלתי סמינריונית אלא טבועה במציאות הסכסוך : האם השמאל צריך לתמוך באלה ההולכים בעיניים פקוחות אל "החסות".
כבר היום העיתונות מלאה בתיאורי החסות של הרשות הפלסטינית: 300 שוטרים לשכם ברשות ישראל, משלוחי נשק וכסף רב לרשות כנגד חמאס. כדאי גם להתרגל לשמות אלה: קיט דייטון, הגנרל המתאם הביטחוני האמריקאי בגדה. סטיב הדלי, היועץ לביטחון לאומי אמריקאי שביקר כאן בשבוע שעבר וישמש כנראה בין המפקחים על ביצוע ההסכמים שיוחלט עליהם באנאפוליס.
לעירן,
קראתי במקום כלשהו שאת הצביעות אפשר לכנות כמס המשולם לאמת. אפשר להתווכח מה גרוע יותר, לאומנות צבועה או לאומנות גלויה. אמנם שתיהן יותר גרועות, אך מן הניסיון ההיסטורי ניתן ללמוד שזו האחרונה הביאה במאה האחרונה אסונות גדולים יותר. כנראה משום שהיא נובעת מרגש הכוח והעליונות ומפתחת טון אגרסיבי שלא ניתן לשליטה עוד. והא עובר למעשים.
לשירה,
לצערי את צודקת – חלקית. היכן ההנהגה הפלסטינית העממית? כנראה בבתי הסוהר – מרוואן ברגותי?
|
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: שירה לשמואל | כל עוד יש "רשות", ההנהגה העממית לא יכולה לפעולבצורה חופשית, גם מבחינה טכנית וגם מבחינה רוחנית. אחת הסיבות שמנהיגים שיכולים להרים את המורל בפלסטין נמצאים בכלא היא מתנהלתץ מלחמה נגדם גם מצד הרשות.
אל תשכח מי הרעיל את עראפת.... |
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: לשירה |
סיפור ההתנוונות של הרשות הוא סיפור ארוך ומסובך. הוא נובע בעיקרו משיתוף הפעולה עם הכיבוש. אני מקווה עדיין שתקום ראשות רשות בה ישתתף האגף הפטריוטי שך אשף (מרוון ברגותי)ושמאל פלסטיני. אך ראשות כזו חייבת להתחשב במציאות כלומר בחמאס. ש.א.
|
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: יובל לשמואל | לא העליתי בדעתי שאתה זקוק לסמינר כלשהו, ודאי לא מפי, אבל לא רק אתה קורא את התגובות באתר הזה.
גם כשאני כותב "לשמואל", זה לא רק לשמואל.
כעת, בתגובתך האחרונה הסברת מדוע אין צורך לתמוך.
אני הסברתי מדוע אין צורך להתנגד: יש כמה סיבות, אחת מהן היא שהגברת הפיצול במחנה הפלסטיני וביקורת מצד גורם ישראלי (שמאלי ככל שיהיה) ממילא תגרום להחלשת כוח העמידה הפלסטיני, ותביא לתוצאה הפוכה מזו שאתה מייעד לה.
לכן, כפי שאמרתי כבר, אין לתמוך ואין להתנגד. יש לרכז את הביקורת כלפי ממשלות ארצות הברית וישראל, שתסכים אתי שלא חשוב מה נאמר על אבו מאזן, הן האחריות העיקריות לכך שהכיבוש נמשך ויימשך גם אחרי אנאפוליס.
בידידות, יובל |
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: מיכאל שרון: הקאה או הכאה? קינג או קינג-קונג? | שמואל, בתשובתך לעירן אתה צודק. עלי להודות כי ידיעת העובדה הזאת חלפה גם במוחי, אכן כאן הכלב הנובח (תוך חשיפת שיניים) כן נושך. או, כפי שאמר דוד אבידן, הנשיכה (ואני מוסיף, הזינוק לצוואר) היא המשך הנביחה באמצעים אחרים.
אמנם, הצדקתנות שם מעוררת רפלקס הקאה, אך לפחות אלה מזכירים לנו את גנדי, מ.ל.ק ודומיהם. אמנם, אפשר לקבל כאן את הרושם שמדובר בדבר אחר לגמרי מאשר חשבנו (הלו, זה לותר?), אך איך אומרים הדוסים, מתוך שלא לשמה בא לשמה.
נתת הסבר טוב (כפי שהדבר ניראה אינטואיטיבית) להבדל הזה.
עדיפה ההקאה על ההכאה. טוב פאשיסט דורסן בדמות קינג, מאותו איש בתקן קינג-קונג... |
2007 / 11 / 03 | לשמואל אמיר:
מה ההבדל בין פטריוט ללאומן?
האם ברגותי אינו לאומן? |
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: מיכאל שרון: לכידות, היטהרות והפקת לקחים | שמואל, יש משהו בדברי יובל. איני יכול להמלט קצת מהתחושה שהנבירה כלפי פנימה, כלפי תוככי ההתנגדות הפלשתינאית, היא הפנמת הדיכוי האימפריאליסטי, והתחלה בחיטוט עצמי, במקום להפנות חיצינו כלפי חוץ.
נכון, השמאל בדומה לקתוליות, אמון על ריטואל ההיטהרות הפנימית והוידוי (שים נא לב מה המקור...). אז אני מציע תוך קבלת העניין את הגישה-הססמא שיש להמליץ מכאן: שאיפה לאחדות פלשתינאית, ליכוד כוחות, אך גם תוך היטהרות פנימית והבנת השגיאות שנעשו.
אגב, כשאתה כותב את דבריך, הדברים מטבעם הופכים במוחך לחדים ועקביים יותר. אך האם כצעקתה? מהי המציאות?
עיין רגע בכותרות ובנושאים בסוכנות הידיעות הפלשתינאית מען, המזוהה עם פת"ח ועבאס. שם הדברים ניראים סבירים למדי מבחינת המצופה מההתנגדות.
--- קישור ---
--- קישור --- |
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: לאריכא | לאריכא,
שאלת להבדל בין פטריוט לבין לאומן.ההגדרה שלי:
פטריוט הוא אדם הפועל למען עמו אבל לא על חשבון עמים אחרים. למשל פלסטיני הלוחם נגד הכיבוש - כמו מרוואן ברגותי.איש כזה גם אינו רואה ניגוד בין טובת עמו לבין טובתם של עמים אחרים.לכן איש כזה הוא גם איש שלום .
לאומן הוא אדם הלוחם למען עמו אבל על חשבון עמים אחרים, למשל ישראלי הלוחם למען המשך הכיבוש. כלומר אדם הרואה ניגוד בין טובת עמו לבין טובתם של עמים אחרים. אדם כזה הוא גם מחרחר מלחמה. דוגמה? אפשר להתחיל עם ממשלת ישראל. |
2007 / 11 / 03 שם המגיב/ה: לשמואל | ע"פ הגדרתך את ההבדל בין לאומן לפטריוט, הרי שאתה בעצם תומך במו"מ עם לאומנים (ממשלת החמאס), טועה בתפיסתך את הפת,ח (זכות השיבה המהווה חיסול ל ישראל כמדינה). ההבדל בין שנינו הוא שבניגוד אליך שמעדיף לבדוק קודם אם ישראל אינה לאומנית ומקווה שגם האחרים לא, אני מעדיף קודם לדאוג לביטחון המדינה ללא כל סיכון או איום קיומי שיכול להיווצר ומקווה שיום יבוא והעמים האחרים יתנו לי סיבה להפסיק להיות לאומני (או פטריוט כפי שאני תופס זאת). |
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: למגיב מעלי |
ביקשת הגדרות - וקיבלת. קשה לך להתמודד עם זה כי אתה נעול על מושגים שקיבלת עוד מגן הילדים ומאז לא העזת לבחון אותם על באמת. אתה מסתפק ב"ביטחון המדינה" שם כיסוי ללאומנות בישראל (אך לא רק כאן). גם אני מקווה שיום יבוא ותפסיק להיות לאומני..
ש.א.
|
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: לשמואל | לא קשה לי לבחון. פשוט בחנתי את האויב בעינים שלך והגעתי למסקנה שאם לאומנות כ"כ מסוכנת אצלינו לאוייב אז היא מסוכנת גם כשהיא מגיעה מכיוונו של האוייב אלינו ,ואם כך אז עדיף ללכת על בטוח ולדאוג שאני אהיה בצד החזק. |
2007 / 11 / 04 | לשמואל אמיר:
ממה שאני מבין הרי שמרואן ברגותי לשיטתך הוא פטריוט שהרי אינו פועל על חשבון עמים אחרים, ובמקרה שלנו ה"עמים האחרים" הם העם הישראלי.
אם כך מדוע אין שומעים ממנו כי הוא מכיר בזכותו של העם הישראלי לזכות ההגדרה העצמית?
אם אני טועה ואכן הוא התבטא פעם ברוח זו, תוכל לצטט מתי והיכן?
ואם אכן הוא התבטא כך הרי שאיש חמאס שאינו מכיר כלל בזכותה של ישראל להתקיים הוא "לאומן פלסטיני"? |
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: שמואל ליובל |
שלום יובל,
בהחלט לא קל לבקר את ההנהגה הפלסטינית - בתנאי אחד, שאתה משוכנע שהיא נאבקת נגד הכיבוש. כך היה גם בשעתו של ערפאת כאשר השמאל הגן עליו נגד ההתקפות הישראליות. הפעם לדאבוני המצב שונה. הרושם שלי הוא שהנהגת הפתח לוחמת בעזרת ישראל (והאמריקאים) נגד החמאס.האם במצב זה יכול השמאל לשתוק?כאשר אחדות המחנה הפלסטיני נגד הכיבוש כה חשובה?
אגב - מהי עמדת ה"פורום" בנידון?
בידידות
שמואל.
|
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: מישקה שמיכאל | אני דווקא חולק על הנקודה שהעלית לגבי "הנבירה כלפי פנימה, כלפי תוככי ההתנגדות הפלשתינאית".
הנושא הפוליטי הפנים-פלסטיני הוא מהותי וחשוב מאין כמוהו. בד בבד עם הפסקת הכיבוש אנו מחויבים לנסות ולתמוך בגורמים המתונים והליברלים בפלסטין גם למען עצמנו וגם למען הפלסטינים.
הליברליזם (לאו דוקא זה הכלכלי) הוא בנפשו של כל איש זכויות אדם. לצערי הגישה הרווחת בשמאל הרדיקלי היא שציון וניתוח הבעיות בחברה הערבית-מוסלמית היא מעין החלשת המאבק נגד האימפריאליזם, אך האמת היא שאין קשר בין השניים.
בפרזראזה על דברי בן-גוריון: צריך להיאבק באימפריאליזם כאילו אין בעיות בחברה הערבית, ולהאבק בבעיות בחברה הערבית כאילו אין אימפריאליזם מפני ששני הדברים הם גורמים מדכאים ומסוכנים.
אני חושב שאין חולק על כך ששלטון החמאס יבטיח המשך שפיכות דמים גם בישראל וגם בפלסטין, גם אם ישראל תיסוג עד הסנטימטר האחרון בדיוק כמו שהחיזבאללה בלבנון ממשיך להיות גורם עוין וכנ"ל לגבי איראן.
הכל נובע מאותו המקום הדתי-פונדנמטליסטי-מדכא.
אותו דיכוי קיים כמובן בכל חברה שיש בה גורמים דתיים חזקים (יהודים-נוצרים-מוסלמים) והמאזניים נוטים לליברליזם או לדיכוי רק לפי יחס הכוחות הדמוגרפי בין הקבוצות.
|
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: מישקה לשמואל | האם אתה מאמין באמת ובתמים שהחמאס טוב לעם הפלסטיני ולאזור כולו?
מדוע לא להילחם נגדו? שהרי זהו ארגון דתי-פונדמנטליסטי מדכא, שזכויות אדם וסוציאליזם ממנו והלאה. |
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: יובל לשמואל | |
2007 / 11 / 04 שם המגיב/ה: ליובל, | יובל,
עמדה מאכזבת. אך הפירסום הוא מיוני ועכשיו כבר נובמבר - אולי השתנתה העמדה במשהו? הרי בינתיים גבר "שיתוף הפעולה" בין הרשות לישראל וארה"ב למימדי תלות הגלויים לעיני כול.
שמואל |
2007 / 11 / 05 שם המגיב/ה: ד"ר נצחונה ברליץ, ליובל | גם אני חושבת שהעמדה מאוד מאכזבת.
ובהזדמנות זו אחזור על קריאתי לעשות כאן ועכשיו, ולא רק בעתיד, במיוחד בדברים הנוגעים לאיכות הסביבה המשותפת ליהודים וערבים
--- קישור ---
|
2007 / 11 / 05 שם המגיב/ה: שמואל אמיר למישקה |
למישקה,
שאלתך מחייבת תשובה ארוכה (שאולי עוד אכתוב לך).
אבל התשובה הקצרה היא שהתנגדות החמאס לשלטון ישראלי היא זכותו המלאה. במשחק הזה בין ישראל לבין החמאס את תפקיד המדכא ממלאת ישראל. שאלתך מעידה שאתה טועה (מבלי לדעת ובלי כוונה רעה אני מקווה) במעגלי המחשבה הקולוניאלית. בשם והסוציאליזם וזכויות האדם (לא פחות!) לדיכוי העם הפלסטיני? אולי חשבת פעם שצריך "ללחום" קודם כל נגד הכיבוש.
|
2007 / 11 / 05 שם המגיב/ה: תגובתך לא נקלטה | בשל סיבות של הצפת האתר בספאם אנא חזרו ומלאו את שדה הקוד בעת שליחת התגובה.
אנא הקפידו להעתיק את האותויות והמספרים במדויק.
תגובתכם לא נמחקה. היא ממתינה לאישור הקוד.
אנו מתנצלים על אי הנוחות.
מערכת אתר הגדה השמאלית |
2007 / 11 / 09 שם המגיב/ה: חיה ווילדע-וייסגל | ייתכן שלא צריך יהיה להמתין עוד זמן רב ולהתחבט בשאלה אם לתמוך באבו-מאזן אם לאן, שכן לפי החזאי, שלטונו לא יאריך מעבר לסתיו:
--- קישור --- |
2007 / 11 / 09 שם המגיב/ה: חבקוק | |
2007 / 11 / 09 שם המגיב/ה: חבקוק | יש לי שאלה פשוטה
איך יתכן שאחרי כול מה שעבר עם ישראל אתם השמאל לא משנה דעתו?
אחרי חורבן גוש קטיף מה קרבלנו התמורה מהפלסטינאים? טילים רבים יותר על שדרות והסביבה
אחרי שברק כראש ממשלה היה מוכן לתת את מזרח ירושלים לערפאת, מה קבלנו בתמורה אנטפאדה מס2 וירי על ירושלים
מה לא מובן פה שאין פשוט אין עם מי לדבר
והדרך היחידה זה לתת מכה אחת נצחת לאירן שהיא האחראית היום על כול הנעשה במזרח התיכון
עם מי אתם רוצים לדבר? עם דגי הרקרק? |
2007 / 11 / 09 | לאור דבריו האחרונים של מחמוט-א-זאהר, מראשי החמאס בעזה, מקבלים דבריו של שמואל אמיר משמעות הזוייה לחלוטין.
ותחילה תיזכורת: א-זאהר אמר אתמול כי אם צה"ל ייסוג מן הגדה המערבית החמאס ישתלט עליה.
ובכן, במשך 40 השנה האחרונות הטיעון המרכזי של השמאל לדורותיו גרס נסיגה מוחלטת מן השטחים הכבושים יהיו אשר יהיו הנסיבות.
התביעה הזו הייתה מוצדקת לו לא היינו עדים לטבח שנערך בפלסטינים על ידי אנשי החמאס אחרי שנסוג צה"ל מרצועת עזה.
נסיגה דומה מן הגדה המערבית תביא לטבח במימדים נוראיים באוכלוסיה הפלסטינית אם אכן זו תתרחש.
נקודה נוספת שאותה יש להביא בחשבון היא זו:
השתלטות האיסלם הפונדמנטליסטי על הגדה פירושו חיסול התנועה הלאומית הפלסטינית לשנים רבות וכפי הנראה גם לצמיתות.
שמואל אמיר במאמרו חוזר על הטעות שנעשתה על ידיד השמאל העיקבי סמוך לנפילת שלטון השאה באירן בשנות ה70 - אז סבור היה כי חיסול שלטונו של השאה, בהיותו גרורה של ארצות הברית יחזק את הכוחות האנטי אימפריאליסטיים - קרי את ברית המועצות וגרורותיה.
בפועל קרה דבר הפוך - ברית המועצות מצאה את עצמה במצב שבו משטר איסלמי קנאי שוכן על גבולה הדרומי ומהווה מרכז לתסיסה אנטי סובייטית, מסית את המיעוטים המוסלמיים ברפובליקות האסייתיות כנגד שלטון הכפירה החילוני, והופך את האיסלם לגורם כוח רב השפעה המאיים על ריבונותה ומעמדה. |
2007 / 11 / 10 | לתשומת ליבך- החמאסהוא המפלגה הפוליטית שזכתה לרוב בבחירות הדמוקרטיות שניכפו ע'י הכיבוש הציוני. הנצחון בבחירות הופך את החמאס למייצג הלאומיות הפלסטינית.
אין ''שמאל לדורותיו'' בציונות יש רק ימין פשיסטי וימין בולשביקי. שניהם גם יחד היו עדים ושותפים לתמיכת שלטונות הכיבוש בצמיחת והתחזקות החמאס ,כדי להחליש את אש'ף החילוני והדמוקרטי.
כיום יש להתמודד עם הגולם החמאס שקם על יוצרו ולא להקים גולם חדש ללא כל תמיכה בציבור.
כל זאת למרות שכבולגרי כפי שאת יודעת אני נגד כל תנועה פוליטית המתבססת על דת . אבל אני יותר בעד כיבוד הזכות הדמוקרטית של כל ציבור להצביע אפילו עבור מפלגה על בסיס דתי.
זה הכיבוש והנסיונות להנציחו שמולידים פירות באושים ,אם בבית'ר ירושלים ואם בחמאס עזה.
הטבח עליו את מדברת בעזה הוא מרביתו ככולו מעשה ידי מסתערבים ציונים המנסים לזרוע אש בין הפלסטינים .
זכותם של המוסלמים להקים משטרים פונדמנטליסטיים בארצותיהם כמו גם חובת המתנגדים להם להלחם נגדם היא זכות דמוקרטית המעוגנת במערכת הפוליטית של כל מדינה.
וכעת אני חוזר למטבח להכין בורקיטס לילדים.
להתראות כמה שיותר קרוב לחורבנה של הציונות אויבת האנושות.
|
2007 / 11 / 10 שם המגיב/ה: שמואל אמיר |
חבקוק היקר (וגם סופי)
כאשר אני קורא את תגובתך אני חש כאילו לא נכתבה ע"י אדם מסויים בעל דעה או מחשבה משלו אלא משהו שהועתק מאחת מאלפי ההתבטאויות של התעמולה הישראלית.האם לא עלה על מחשבתך שיכול להיות שהפלסטינים לא חושבים0 במישורי התעמולה הישראלית? האםהםכלל לא מרגישים מחוייבים לתעמולה שלנו?.למי ולמה הם צריכים להודות על יציאתנו מעזה? הם חושבים שהמולדת שלהם עדיין כבושה. אנשים מוזרים שכמוהם לא עושים הבדל בין הגדה ועזה ורואים בשניהם ארץ אחת פלסטין. כך גם בכל שאר ההעתקים שלך מן התעמולה בה אנו שטופים מהבוקר עד הערב מן הילדות ועד הזקנה. אצל סופי אותו דבר ביחס לאיראן. אשאל אותה לדוגמה: מי עזר לאמריקאים להשתלט על איראן להמליך עליה את השאח ולגזול שוב את הנפט שמוסאדק הלאים מן האמריקאים והאנגלים. מי התנדב מיד להקים שם את שירותי הביטחון בהם השאח דיכא את העם האיראני? זה רק על קצה המזלג - אבל היום שבת..
|
2007 / 11 / 10 | שמואל, אין צורך שתביא סימוכין לאנטי אמריקניות שלך בכל פוסט (כמעט).
זה מיותר והופך למגוחך.
לעצם העניין אינך משיב כלל לטענתי:מה הקשר של עזרת האמריקנים לשאה כנגד מוסאדק לבין התמיכה שלך ושל השמאל העיקבי בהפיכה שהביאה את האייטולות לשלוט באירן?
אני שואל שוב: האם ההפיכה שירתה את בריה"מ ובעלות בריתה?
האם מצבה הגיאופוליטי השתפר או הורע כתוצאה משינוי המשטר?
האם השמאל העיקבי לא עשה מיקח טעות כשתמך בהתלהבות בחומייניסטים?
ומה עלה בגורלה של ה"תודה" - המפלגה הקומוניסטית האירנית לאחר ההפיכה?
האם נשאר ממנה זכר כלשהו?
ומליוני בני העם האירני שהובלו למלחמה לא להם ונטבחו בשם אללה?
|
2007 / 11 / 10 שם המגיב/ה: ראינה מונס, תשובה לסופי | אמנם נכון שהמפלגה הקומוניסטית הפרסית וגם שאר ארגוני השמאל נעלמו, אך בראייה מפוכחת היסטורית, תפקידם של ארגונים אלו היה לקדם את המהפכה, לא להתקיים לשם הקיום. ברגע שסייעו להביא את המהפכה, הם מילאו את תפקידם וההיסטוריה פשוט עברה הלאה (כן, אני יודעת שאתם חושבים שזו מהפכה איסלמית, אך גם זה עוד מיתוס: זוהי מהפכה עממית המונית שהביאה את העם לשלטון, וזרקה את נציגי האימפריאליזם). לא צריך לראות תמיד את הכל בראייה מפלגתית/עסקנית: התוצאות של מלחמת המעמדות הן שקובעות, לא איזה מפלגות יש ברשימות. |
2007 / 11 / 11 שם המגיב/ה: יובל לסופי | מפלגת טודה לא נעלמה. היא ירדה למחתרת,
מה שמוכיח שלפחות היא לא סבורה כמו רינה,
אם כי גם לפני המהפכה היא לא הייתה חוקית לחלוטין.
אני לא מקבל את האשליה שיש ישות שנקראת "עם", ושיש כמה פעילי שמאל המשמשים מעין אורקולים שיכולים לחדור דרך כל הפילטרים ולדעת מה "באמת" רוצה העם.
רוב רובם של המשטרים הפוליטיים שאינם משטרי כיבוש נתמכים על ידי רוב רובם של ההמונים הדוממים, ומה שאומרת רינה על המהפכה ב-1979 אפשר היה לומר על המצעד על רומא ב-1922.
לא שאני משווה חלילה בין שני הדברים, אבל תמיכת ההמונים, התלהבות ההמונים, או אשליה של שלטון ישיר של ההמונים אינה קריטריון.
אחרת הייתי הופך לפאשיסט ומצדיע במועל יד.
רציתם דמוקרטיה ישירה? אין תמיכה המונית יותר ישירה, יותר תמימה, יותר אותנטית ויותר סוחפת מזו.
בוז לעסקנונה, לעסקונונה ולפילטרופוקוקה!!!
אבל ב-1979 אולי גם אני הייתי עונה כמו רינה. אז לא ידעו לאן המהפכה הזו הולכת, ובדרך כלל היחס למהפיכות או להפיכות נקבע בראש ובראשונה לפי המשטר הקיים, כי הוא ידוע יותר ומוכר יותר.
השאה הפרסי נחשב ובצדק כאויב מסורתי של התנועה המהפכנית, הן בשל משטרו הפנימי והן בשל היותו בובה אימפריאליסטית על חוטים, בעיקר מאז פרשת מוצאדק הטראגית.
בנוסף, אכן נעשו צעדים סוציאליים מרחיקי לכת אחרי המהפכה האסלאמית (כפי שהיא עצמה הגדירה את עצמה): הלאמות, הקטנת פערים, הרחבת הגישה להשכלה וכד'; אשר הם אלה שעוררו את זעמם של האמריקנים ולא החלת חוקי השריעה (אלה חלים גם בערב הסעודית, בפרשנות קשה ומחמירה יותר).
לפחות לגבי התנועה הקומוניסטית, התמיכה החד משמעית נמשכה זמן קצר יחסית. מלחמת האזרחים באפגניסטאן (זו לא הייתה "פלישה סובייטית", זו הייתה מלחמת אזרחים בין פונדמנטליסטים שנתמכו על ידי ארצות הברית ומשט |
2007 / 11 / 11 | יובל שלום,
שכחת משום מה לציין את יחסם של האייתולות לאישה במסגרת אותן רפורמות שלטענתך קידמו את המהפכה.
אתאתורק הסיר את הרעלה מן הנשים בחוק מיוחד.
האייטולות החזירו אותו.
מוזרה מאד העובדה שאתה מציין ש"אז לא ידעו לאן המהפכה הולכת" הרי כל מי שקרא את כתביו של האייתולה חומייני ועקב אחר מהלך חייו יכול היה להבין על נקלה שהאיש פונדמנטליסט חשוך וקנאי ששנאתו למערב ולקומוניזם שווה.
הטעות של המרכסיסיטים - שלדעתי הם חוזרים עליה עד עצם היום הזה - נעוצה בעובדה שהם מטפחים אשליה כי "המצב המהפכני" יביא בהכרח לעליית כוחם של גורמים שמאליים שבסופו של התהליך יתפשו את השלטון.
הדבר הזה לא קרה מעולם במדינה מוסלמית, ולבטח לא יקרה בעתיד.
|
2007 / 11 / 11 שם המגיב/ה: יובל לסופי | לא שכחתי.
ואם זה לא היה ברור אציין זאת שוב:
שמאל אינו יכול לתמוך במשטר שבו חוקי הדת מהווים את חוק המדינה (לא משנה איזו דת), ושאיש הדת הבכיר ביותר הוא גם ראש המדינה (חמנאיי, לא אחמד איניג'אד).
לא, זה לא היה ידוע בשלבים הראשונים של המהפכה. המהפכה לא הייתה רק של חומייני. נטלו בה חלק כל מתנגדי השאה, ושוב, במצב כזה אתה מביע דעה לפי הקיים ולא לפי "הבא", וטיעון "המצב המהפכני" שהצגת בהחלט היה בתוקף.
הקביעה שלך שלא הייתה מדינה מוסלמית שידעה כוח שמאלי אינה מדויקת, בלשון המעטה:
בדרום תימן ובאפגניסטאן היו משטרים שמאליים מובהקים.
גם נאצר (מצרים), בן בלה (אלג'יריה), קדאפי (לוב), קאסם (עיראק) ומהפכת הבעת' בסוריה הם תופעות שמאליות, גם אם פה מעדיפים לעשות מהם דמוניזציה.
(סליחה על הבורות, אולי מישהו מהקוראים האחרים יוכל לעזור, דומני שהדבר נכון גם למדינות מוסלמיות באפריקה שמדרום לסהרה. נראה לי שקונגו-ברזאוויל, מוזמביק ואנגולה אינן מוסלמיות. באתיופיה המוסלמים הם מיעוט. יש אחרות?)
אתא תורק הסיר את הרעלות בתורכיה, והאאייטולות עוד לא החזירו אותן.
מה הקשר לאיראן?
אגב, בתחום זה, בניגוד לשאר התחומים של מדיניותו, אני מעריך מאוד את אתא תורק, ואני חושב שיחסי דת ומדינה בתורכיה עשויים להיות מודל חיקוי למצב הרצוי בישראל
(ובמקורות הדתיים שלנו נאמר: טול קורה מבין עיניך!). |
2007 / 11 / 11 שם המגיב/ה: ראינה מונס | למרות שאני מאד בעד זכויות הנשים הפועלות והפלאחיות ("שחרור האישה" כשלעצמו הוא מושג זעיר-בורגני), אני חושבת שלא צריכים להיות דוגמטיים בנושא זה, או בכל נושא אחר. המושגים הקפיטליסטיים-מערביים שלנו לא בהכרח ישימים לחברות אחרות, ופשוט אי אפשר לשפוט את המהפכה האיראנית ולחרוץ את דינה רק על סמך מעמד האישה. וכמו בעוד הרבה דברים אחרים, יש סדרי עדיפויות: אפשר וצריך להכיר בכך שהנושא העיקרי הוא המאבק באימפריאליזם, ושלעומתו נושא זכויות הנשים הפועלות והפלאחיות הוא משני, ויכול להיות מטופל בשלבים נוספים בהמשך.
ויש גם את העניין הדמוגרפי -- אי אפשר למשל שזכויות הפועלות והפלאחיות יגרמו להרעה במאזן הדמוגרפי שם או כאן.
ובמילים אחרות: לא כל סיסמא שמתאימה לפריז, ניו יורק ולצפון תל-אביב רלבנטית במזרח הערבי, ועכשיו ומייד.
זה בכלל לא שונה בעיני ממצב שבו באים לעצרת באיזשהו כפר ערבי בבגדים פרובוקטביים או שאוכלים ושותים באמצע היום ברמאדן. זה לא אומר שמכירים באיסלם, אבל שמבינים שהדגש הוא על המאבק בקולוניאליזם ובאימפריאליזם ולא בתרבות המוסלמית. |
2007 / 11 / 12 שם המגיב/ה: עמיחי ליובל | כנראה שככה זה עם מי שהחליט מראש מי הטובים ומי הרעים.
הנסיונות שלך למצוא רסיסי שמאל במשטרים ראקציונרים הם פשוט פאטתיים, למה לא הזכרת את פול פוט והחמר-רוז' שהיו בעלי אג'נדה קומוניסטית?
הרי קדאפי ונצאר הם שמאלנים בדיוק באותה מידה....
אז די עם הדמגוגיה ופלפולי הלשון, בכל המדינות עליהן דיברת (מלבד טורקיה) יש משטרים דיקטטורים דה-פקטו. |
2007 / 11 / 12 | לא שכחת, אבל דומני שגם לא למדת:
בשורה התחתונה טעה השמאל הרדיקלי (שאז היה גרורה של ברית המועצות) בניתוח המציאות, ולא בפעם האחרונה.
פרשנים לא מעטים טענו אז ששלטון האייתולות יביא להפיכתה של אירן למדינת הלכה קנאית.
הכתובת הייתה על הקיר בכל שלב של ה"מצב המהפכני" שכן תומכי חומייני היו הכוח הגדול והחזק ביותר בקרב הגורמים שפעלו נגד השאה, כך שהאשלייה כי בסופו של דבר השמאל האנטי אמריקני יתפוס את השלטון התנפצה לנוכח המציאות
נראה שהשמאל התעלם בעקשנות ראויה לציון ממשנתו של חומייני וכנראה שלא ייחס להם חשיבות בדיוק כפי שהוא עושה עכשיו ביחסו למצע החמאס.
עבור חומייני, כמו עבור החמאס, כל האידיאולוגיה המערבית -ובכלל זה הסוציאליזם - - היא מוקצה מחמת מיאוס, ואין בשום פנים ואופן להתפשר עימה או לשתף עימה פעולה.
לכן הגישה הנוכחית של השמאל העיקבי הישראלי הטוענת כי תפישת השלטון ע"י האחים המוסלמים בעזה הוא "מעשה מהפכני" תתנפץ על סלעי המציאות כמו שהתנפצה האשלייה ההיא. |
2007 / 11 / 12 שם המגיב/ה: "סוציאליזם עכשיו" | אנשים נאבקים נגד האימפריאליזם לא כי הם שואפים למהפכה סוציאליסטית אלא כי האימפריאליזם מדכא אותם.
משונה שעובדה פשוטה כ"כ לא נקלטת כאן במוחות האמורים להיות שמאל.
השמאל תמיד תומך במאבקים נגד דיכוי ולא חשוב איזה צבע מייצגים המדוכאים. כן, המהפכה האיסלמית באירן כמו תנועת החאמס מייצגים מאבקים צודקים נגד דיכוי אימפריאליסטי וציוני וראויים לכל תמיכה עד היום הזה כל עוד הם עומדים מול האימפריאליזם ששואף להחזיר את גלגל הדיכוי לאחור. צריך לזכור עוד שבכך ההיסטוריה לא הסתיימה ("קץ ההיסטוריה") |
2007 / 11 / 13 שם המגיב/ה: שמואל אמיר לסופי |
לסופי היקרה,
נגעה לנפשי דאגתך שלא אתגחך בהדגשה רבה מדי של אנטי-אמריקניות. אני מצטער שלא אוכל להיענות לבקשתך כי פשוט אין לך היום פינה בעולם כולו בה לא מתערבת ארה"ב (בסיסים צבאיים יש לה כ150 מחוץ לארה"ב). כמובן יש הבדל יסודי בינינו ביחסינו לארה"ב , אני כשמאל רואה בה את שומרת ההגמוניה הקפיטליסטית – שמרנית בעולם, ובשל כך היא מאיימת על עצמאות העמים ואילו את רואה בה כנראה את נושאת החירות והדמוקרטיה ולפחות מבקשת לחדול מעט מהתקפות עליה. אכן זה בעיני אחד ההבדלים המרכזיים בין שמאל לימין בעולם היום. הקריאה לשמאל לחדול ללכת בשבי המלל האנטי האמריקני לא תתקבל על ידי השמאל.
את מבקשת לדעת "מה הקשר של עזרת האמריקנים לשאח כנגד מוסאדק לבין התמיכה שלך ושל השמאל העקבי בהפיכה שהביאה את האייטולות לשלוט באירן?". כבר הניסוח שלך מעניין ביותר: את כותבת על "עזרת" האמריקנים לשאח. בענייך זה היה כנראה מעשה צדקה אמריקאני. נראה איך מתאר העיתונאי דילו הירו "עזרה" זו בספרו "הלבירינט האיראני". (מאמרים של עיתונאי זה מופיעים גם ב"הניו יורק טיימס וגם ב"ניישן").
להלן תיאורו:
באפריל 1951 . ראש הממשלה מוסאדק מלאים את חברת הנפט האנגלו איראנית ומקים את חברת הנפט האיראנית לאומית.
אוגוסט 1953 ה סי. אי.אי. בשיתוף עם השירותים האנגליים מדיח את מוסאדק ומחזיר את השאח לכסאו. הוא מדכא באופן ברוטאלי כל אופוזיצה ונותן לחברות נפט מערביות לנהל את תעשית הנפט האיראנית.
ביוני 1963 האייטולה חומייני מכנה את השאח " נבל עלוב" ותוקף אותו על מדיניותו הפרו אמריקאית. הוא נאסר ובעקבות זאת קמה התקוממות כל-לאומית. דיכויה ע"י הצבא מסתכמת באלפי מתים.
כל אלה הם אצלך "עזרה אמריקנית לשאח". אני מכנה זאת תמיכה אמריקאנית בכל כוחות השחור נגד שלטון לגיטימי מקומי. תמיכה שה
|
| |
עזרו לנובפייפאל
|